English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πολικό αρκουδάκι μαγεύει το κοινό στην πρώτη του εμφάνιση



Το ντεμπούτο της στο κοινό έκανε η Luna, το πολικό αρκουδάκι ηλικίας τριών μηνών, που φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο «Buffalo Zoo», στη Νέα Υόρκη.
Το χνουδωτό πολικό αρκουδάκι που κλέβει τις εντυπώσεις στο video ζει με την φροντίδα των ανθρώπων από την ημέρα της γέννησής του, στις 27 Νοεμβρίου, γιατί, όπως αποδείχθηκε, η μητέρα του, εν ονόματι  «Anana», δεν είχε μητρικά ένστικτα.
Η μητέρα της Luna τώρα ζει σε ζωολογικό κήπο έξω από το Σικάγο, ενώ ο πατέρας της στο Οχάιο.
Όπως δήλωσε η «θετή μητέρα» της Luna, Alice Rohauer, η οποία εργάζεται στον ζωολογικό κήπο, «η ανατροφή του νεογέννητου ήταν πολύ ευχάριστη».
Επειδή το πολικό αρκουδάκι είναι πολύ μικρό για να έρχεται σε επαφή με το κοινό, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να το θαυμάσουν στον ζωολογικό κήπο μέσω κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης.
Οι πολικές αρκούδες κινδυνεύουν με εξαφάνιση στην άγρια φύση.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), οι πολικές αρκούδες του Αρκτικού Κύκλου απειλούνται σοβαρά από την κλιματική αλλαγή.
Αν η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς, τότε οι πολικές αρκούδες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μέσα στα επόμενα 100 χρόνια.