English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομικών στη Μαδρίτη



Η ισπανική αστυνομία επιτέθηκε με γκλομπ και διέλυσε μια ομάδα διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Πέμπτης κοντά στο κοινοβούλιο, στη Μαδρίτη, όταν εκείνοι άρχισαν να εκτοξεύουν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, όπως ανέφερε μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Προς το τέλος της διαδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 άτομα, στην πλειοψηφία τους νέοι, μερικές δεκάδες από τους συγκεντρωμένους άρχισαν να εκτοξεύουν μπουκάλια, κροτίδες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών.
Η κινητοποίηση αυτή είχε οργανωθεί από μια ομάδα που καλεί τους Ισπανούς σε "λαϊκή εξέγερση" και προτείνει την κατάληψη των δρόμων γύρω από το κοινοβούλιο μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Οι κυριότερες οργανώσεις του κινήματος των "Αγανακτισμένων" πάντως έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από αυτήν την ομάδα.
Νωρίτερα, αστυνομικοί είχαν συλλάβει τρεις διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και έναν ανήλικο στο σακίδιο του οποίου βρέθηκαν μια φωτοβολίδα, μια αναρχική σημαία, ένας σιδηρολοστός, πέτρες και άλλα αντικείμενα.