English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ο Edgar Allan Poe έγραψε μια ιστορία τρόμου που 46 χρόνια αργότερα έγινε πραγματικότητα;



Ο Edgar Allan Poe είναι γνωστός για τις σκοτεινές ιστορίες του. Η νουβέλα του “The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket” ήταν η ιστορία ενός ναυαγίου και των τεσσάρων ναυτών που επέζησαν. Μετά από μέρες νηστικοί, ο ένας τους πρότεινε να ρίξουν κλήρο για να αποφασίσουν ποιος θα θυσιαστεί και θα γίνει τροφή για τους άλλους τρεις, και έτσι και έκαναν. Ο χαμένος έτυχε να είναι ο ίδιος ναύτης που πρότεινε την ιδέα, ο Richard Parker.

Σαράντα έξι χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου, στις 5 Ιουλίου του 1884, ένα εγγλέζικο πλοίο, το Mignonette, ξεκίνησε το ταξίδι του για την Αυστραλία. Εξαιτίας μιας θύελλας στα μισά του ταξιδιού το πλοίο καταστράφηκε και το τετραμελές του πλήρωμα αναγκάστηκε να επιβιβαστεί σε μια μικρή ναυαγοσωστική λέμβο.

Πάνω από 1000 χιλιόμετρα μακριά από την ξηρά και χωρίς αποθέματα φαγητού, οι τέσσερις ναυαγοί θα πέθαιναν από την πείνα. Οι τρεις από αυτούς τα έβαλαν κάτω και αποφάσισαν ότι, εφόσον εκείνοι είχαν γυναίκες και παιδιά, θα έπρεπε να θυσιάσουν και να φάνε τον 16χρονο καμαρότο που ήταν μαζί τους, το όνομα του οποίου ήταν Richard Parker. Έτσι και έκαναν, τον κάρφωσαν στο λαιμό με ένα σουγιά και τον σκότωσαν.

Οι τρεις επιζώντες τράφηκαν με το σώμα του νεκρού παιδιού και κρατήθηκαν ζωντανοί μέχρι που τελικά τους βρήκαν και τους διέσωσαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα Richard Parker δανείστηκε αργότερα και ο Yann Martel, συγγραφέας του βιβλίου “Η Ζωή του Πι”, ονομάζοντας έτσι την τίγρη που μετά το ναυάγιο της ιστορίας βρέθηκε πάνω στη βάρκα μαζί με τον Πι.  

 en.wikipedia.