English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ο Μίκι ο χιμπατζής βγάζει στο σφυρί τις καλλιτεχνικές φωτογραφίες του


Ο Μίκι εν ώρα εργασίας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας (Πηγή: Sotheby\'s)  
Ο Μίκι εν ώρα εργασίας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας (Πηγή: Sotheby's)  
Ένα νέο ταλέντο της τέχνης φαίνεται ότι θα βρει σύντομα την αναγνώριση που του αξίζει: φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στην Κόκκινη Πλατεία από τον Μίκι τον χιμπατζή αναμένεται να αποφέρουν έως και 100.000 δολάρια σε δημοπρασία του οίκου στο Λονδίνο.
Sotheby\'s
Sotheby's

Ο εικονοκλάστης Μίκι ζούσε κάποτε στο τσίρκο της Μόσχας, είχε όμως την τύχη να συναντήσει τους Βιτάλι Κόμαρ και Αλεξάντερ Μέλαμιντ, αμερικανούς καλλιτέχνες ρωσικής καταγωγής, οι οποίοι συνεργάζονται με καλλιτέχνες άλλων ειδών από τη δεκαετία του 1980.
Sotheby\'s
Sotheby's

Έμαθαν για παράδειγμα στον σκύλο Τράντα να ζωγραφίζει κόκαλα και άλλα σκυλίσια θέματα, και ζήτησαν από την ελεφαντίνα Ρενέ να ζωγραφίσει ένα πορτρέτο του Τζορτζ Ουάσινγκτον. Μέχρι και ξύλινα γλυπτά από κάστορες παρουσίασαν το 1998.
Sotheby\'s
Sotheby's

Την ίδια χρονιά οι δύο καλλιτέχνες έβγαλαν τον Μίκι στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας και του έδωσαν μια Polaroid και μια μηχανή-αντίκα μεγάλου φορμά.

Οι φωτογραφίες του πρόκειται τώρα να πουληθούν στις 5 Ιουνίου στο πλαίσιο της δημοπρασίας «Αλλαγή Εστίασης: Μια Συλλογή Ρωσικής και Ανατολικοευρωπαϊκής Σύγχρονης Φωτογραφίας».