English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Οι 10 διασημότεροι Αθάνατοι

Arwen
Arwen
Το όνειρο του να ζήσει κανείς για πάντα είναι ένα από τα παλιότερα της ανθρωπότητας, κάτι που είναι εμφανές σε ήρωες που αποτελούν το επίκεντρο μύθων, λογοτεχνικών έργων και ταινιών. Από τον Τιθωνό, στον Dorian Gray και τον Highlander, το παρακάτω άρθρο παρουσιάζει μερικούς από τους πιο διάσημους αθάνατους του πολιτισμού μας.

Peter Pan

Πρόκειται για το διάσημο αγόρι που ποτέ δεν μεγαλώνει και δεν γερνάει. Χοροπηδάει από δω κι από κει με νεράιδες και παλεύει με μονόχειρες πειρατές στο μαγικό νησί της Χώρας του Ποτέ. 

Δράκουλας

Εάν θέλετε απεγνωσμένα να ζήσετε για πάντα, θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να σας δαγκώσει ο Δράκουλας ή κάποιος από τους βρικόλακες υφιστάμενούς του. Αλλά σ' αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να εγκαταλείψετε τα καλά ρεστοράν και να υιοθετήσετε πιο ακραίες συνήθειες όπως το να πίνετε φρέσκο αίμα, να αποφεύγετε το ηλιόφως και να αναπαύεστε σε φέρετρο. 

Lazarus Long

Είναι φανταστικός χαρακτήρας σε νουβέλες επιστημονικής φαντασίας του Robert Heinlein. Η ζωή του είναι το αποτέλεσμα ενός πειράματος επιλεκτικής γονιμοποίησης που είχε διεξαχθεί από το ίδρυμα Ira Howard Foundation. Ο Λάζαρος, που το αρχικό του όνομα ήταν Woodrow Wilson Smith, καταλήγει να ζήσει μέχρι και 2.000 χρόνια, ταξιδεύει σε μακρινούς πλανήτες, ακόμα και στον χρόνο και κάνει οποιαδήποτε δουλειά μπορεί να φανταστεί κανείς, από γιατρός μέχρι σκλάβος 

Nicolas Flamel

Στο επεισόδιο «Ο Harry Potter και η Φιλοσοφική Λίθος» ο Nicolas Flamel είναι καλός φίλος του διευθυντή της Μαγικής Σχολής του Hogwarts, του Albus Dumbledore. Ο χαρακτήρας αυτός βασίστηκε στην πραγματική ιστορία ενός Γάλλου αλχημιστή του 15ου αιώνα που ο θρύλος τον θέλει να έχει κατασκευάσει επιτυχώς τη φιλοσοφική λίθο, ένα μυθικό ελιξίριο που μετατρέπει τα μέταλλα σε χρυσό και χαρίζει την αιώνια ζωή. 

Τιθωνός

Όταν η ελληνίδα θεά Ηώς (Αυγή) ζήτησε στον Δία να δωρίσει στον αγαπημένο της, τον Τιθωνό, την αιώνια ζωή, ξέχασε να του ζητήσει να του χαρίσει και την αιώνια νεότητα. Έτσι, ο Τιθωνός ζει για πάντα, αλλά γίνεται γέρος και αδύναμος και εκλιπαρεί να πεθάνει. Σύμφωνα με κάποιες ιστορίες, τελικά ο Τιθωνός έγινε ακρίδα. 

Dorian Gray

Ο χαρακτήρας αυτός του Oscar Wilde παραμένει νέος και ωραίος καθώς όμως γερνάει το πορτρέτο του. Σταδιακά γίνεται όλο και πιο διεφθαρμένος, αλλά τα εγκλήματά του και η πραγματική του ηλικία φαίνονται μονάχα στο πρόσωπο του πίνακα που γίνεται όλο και πιο τερατώδες και σταφιδιασμένο. 

Highlander

Στην ταινία του 1986 «Highlander, ο Connor MacLeod είναι μέλος των αθανάτων, μιας μυστηριώδους φυλής που πεθαίνουν μονάχα όταν αποκεφαλίζονται. Οι αθάνατοι θα πρέπει να πολεμήσουν ο ένας τον άλλον μέχρι που να απομείνει μονάχα ένας για να διεκδικήσει το βραβείο: τη θνησιμότητα και τη δυνατότητα να πεθάνει όπως οποιοσδήποτε άλλος. 

Ιππότης του Αγίου Δισκοπότηρου

Ένας ιππότης της Πρώτης Σταυροφορίας που, σύμφωνα με την ταινία «Indiana Jones και η τελευταία Σταυροφορία» έχει ως αποστολή να φυλάει το Άγιο Δισκοπότηρο (Γκράαλ), ένα σκεύος που χαρίζει αιώνια ζωή σε όποιον πιει από αυτό. Όταν ο Indiana επιλέγει να διαφυλάξει το Γκράαλ από μια σωρεία απατεώνων, ο ιππότης τον προειδοποιεί ότι δεν μπορεί να το πάρει έξω από το ναό, διότι αυτό είναι το τίμημα της αθανασίας. 

Μαθουσάλας

Είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που η ηλικία του αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη της Βίβλου. Είναι παππούς του Νώε που φημολογείται ότι είχε φτιάξει την Κιβωτό. Ο Μαθουσάλας έγινε πατέρας στα 187 του χρόνια, έζησε μέχρι τα 969 χρόνια και πέθανε την ημέρα που εμφανίστηκε η Μεγάλη Πλημμύρα. 

Arwen

Μια κοπέλα που ήταν κατά το ήμισυ ξωτικό, που στον «Άρχοντα των Δακτυλιδιών» του J.R.R. Tolkien απαρνείται την αιώνια ζωή για να παντρευτεί τον θνητό αγαπημένο της, Aragorn, άνθρωπο θεό του Gondor. Η Arwen πεθαίνει λίγο μετά από τον Aragorn, στην ώριμη ηλικία των 2.901 χρόνων.

Αμαλία Τσακίρη


Esoterica