English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Απαγορεύονται τα μπικίνι στα "Μις Κόσμος" της Ινδονησίας

Οι διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία για την ανάδειξη της "Μις Κόσμος" που θα πραγματοποιηθούν αργότερα μέσα στη χρονιά στην Ινδονησία, απαγορεύεται να εμφανιστούν με μπικίνι για να μην προσβάλλουν τους μουσουλμάνους, ανακοίνωσε ένας από τους διοργανωτές.
Ο τελικός του διαγωνισμού πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Σεντούλ, στα περίχωρα της Τζακάρτας, στις 28 Σεπτεμβρίου. "Δεν θα φορέσουν μπικίνι και οι διαγωνιζόμενες δεν θα εμφανιστούν με ρούχα που παραβιάζουν τις πολιτισμικές και θρησκευτικές αξίες της Ινδονησίας", δήλωσε ο Σιαφρούλ Νασουτιόν, διευθυντής επιχειρησιακών υποθέσεων της RCTI- διοργανωτή και επίσημου φορέα που θα μεταδώσει την διοργάνωση.
"Η ενότητα με ρούχα για την παραλία θα περιλαμβάνει τα παραδοσιακά μπαλινέζικα σαρόνγκ ώστε να είναι καλυμμένες οι διαγωνιζόμενες και να δείχνουν σεμνές", είπε ο ίδιος.
Το Ινδονησιακό Συμβούλιο Μουσουλμάνων Λόγιων έχει ανακοινώσει ότι ο διαγωνισμός ομορφιάς μπορεί να πλήξει την εικόνα την χώρας, το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της οποίας είναι μουσουλμάνοι.
Πέρυσι, οι αρχές της Τζακάρτας αρνήθηκαν να εκδώσουν άδεια για την πραγματοποίηση συναυλίας στην Λέιντι Γκάγκα ύστερα από διαμαρτυρίες σκληροπυρηνικών μουσουλμανικών οργανώσεων που χαρακτήριζαν τις εμφανίσεις της στη σκηνή πορνογραφικές.
Σχεδόν το 88% του πληθυσμού των 238 εκατομμυρίων κατοίκων της Ινδονησίας είναι μουσουλμάνοι, γεγονός που καθιστά τη χώρα την μεγαλύτερη σε μουσουλμανικό πληθυσμό χώρα στον κόσμο.