English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ταμπουλέ


taboule260912_273191017.jpg

Υλικά

• 2 φλιτζάνια πλιγούρι
• 4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
• 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
• 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• αλάτι

Εκτέλεση

1. Μουσκεύουμε το πλιγούρι σε νερό για 2-3 ώρες. Το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σ' ένα μπολ.
2. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το δυόσμο και τις ντομάτες.
3. Τα ανακατεύουμε καλά και αλατοπιπερώνουμε.
4. Χτυπάμε σε ένα σέικερ το λάδι και το λεμόνι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
5. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να "ξεκουραστεί" για μια ώρα και τη σερβίρουμε.