English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Οι πιο περίεργες ιστορίες εν ώρα πτήσης



Οι πιο περίεργες ιστορίες εν ώρα πτήσης (1)

Όλοι μας έχουμε βρεθεί κατά καιρούς αντιμέτωποι με περίεργες καταστάσεις ταξιδεύοντας με αεροπλάνο. Κάποιοι βέβαια ήταν μάρτυρες πιο «χοντρών» ή περίεργων γεγονότων.
Δεν μιλάμε αποκλειστικά για κενά αέρος ή για περιπτώσεις στις οποίες ζευγάρια αποφασίζουν να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ορέξεις στην τουαλέτα του αεροσκάφους, αλλά για περιπτώσεις στις οποίες οι επιβάτες έμειναν έκπληκτοι βλέποντας αεροσυνοδούς να δέχονται πρόταση γάμου εν ώρα πτήσης, ή τρανσέξουαλ αεροσυνοδούς να τους σερβίρουν.
  • Ο αεροσυνοδός που αποφάσισε να «ραπάρει» τους κανόνες ασφαλείας

Οι πιο περίεργες ιστορίες εν ώρα πτήσης (2)
Όπως είθισται, πριν από κάθε πτήση οι αεροσυνοδοί είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν τους κανόνες ασφαλείας. Επειδή όμως κάποια στιγμή αυτό καταντάει κουραστικό, ο αεροσυνοδός που ήταν υποχρεωμένος να επαναλάβει την επίδειξη για πέμπτη φορά μέσα στην ίδια μέρα, αποφάσισε, όπως θα δείτε και στο βίντεο αποφάσισε να τραγουδήσει τους κανόνες ασφαλείας σε ρυθμό ραπ. Παρότρυνε μάλιστα και τους επιβάτες να συμμετάσχουν οι οποίοι ανταποκρίθηκαν δίνοντας το ρυθμό με χειροκροτήματα.


  • Η πρώτη αεροπορική εταιρεία που αποφάσισε να προσλάβει τρανσέξουαλ αεροσυνοδούς

Οι πιο περίεργες ιστορίες εν ώρα πτήσης (3)
Ήταν τον Φεβρουάριο του 2011 όταν οι ταϊλανδέζικες αερογραμμές, PC Air, έδωσαν το πράσινο φως για την πρόσληψη των πρώτων τρανσέξουαλ αεροσυνοδών. Η εταιρεία έλαβε περισσότερα από εκατό βιογραφικά από τις οποίες προσέλαβε τελικά τέσσερις για να συμπληρώσουν την ομάδα των αεροσυνοδών που απαρτιζόταν από 19 γυναίκες και 7 άντρες. Τα κριτήρια πρόσληψης των τρανσέξουαλ αεροσυνοδών ήταν αυτά που ίσχυαν και για τις γυναίκες, με την έννοια ότι θα έπρεπε να περπατούν και να μιλούν επιστρατεύοντας τη θηλυκότητα τους.
  • Ο επιβάτης που έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του και αεροσυνοδό εν ώρα πτήσης

Οι πιο περίεργες ιστορίες εν ώρα πτήσης (4)
Ο Joao Vieira ήθελε να κάνει πρόταση γάμου στην Πορτογαλίδα αεροσυνοδό Vera Silva, με έναν τρόπο που θα της έμενε αξέχαστος. Έκλεισε λοιπόν εισιτήριο και ταξίδεψε με την πτήση στην οποία εκείνη εργαζόταν. Αφού έβαλε στο κόλπο τον πιλότο και τα μέλη του πληρώματος, ανήγγειλε την πρόταση γάμου από το μεγάφωνο. Η κοπέλα του, που βρισκόταν στην άλλη άκρη του διαδρόμου του αεροσκάφους, άνοιξε το μικρόφωνο και είπε το «ναι» ενώπιον όλων των επιβατών.


  • Ο δισεκατομμυριούχος που ντύθηκε αεροσυνοδός και σέρβιρε τους επιβάτες

Οι πιο περίεργες ιστορίες εν ώρα πτήσης (5)
Τη σέξι κόκκινη στολή αεροσυνοδού της AirAsia αναγκάστηκε να φορέσει ο δισεκατομμυριούχος σερ Richard Branson την 1η Μαϊου του 2011 κατά τη διάρκεια μιας 13ωρης πτήσης από το Λονδίνο στην Κουάλα Λουμπούρ όταν έχασε το στοίχημα που είχε βάλει με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας Air Asia, Tony Fernandes. Οι δύο άντρες είχαν στοιχηματίσει γύρω από το ποια ομάδα θα κέρδιζε στην Formula 1 το 2010, η Virgin του Branson ή η Lotus του Fernandes.
Δεδομένου ότι η αεροπορική εταιρεία του Fernandes δεν επιτρέπει τις τριχωτές αεροσυνοδούς, ο Branson αναγκάστηκε επίσης να ξυρίσει τα πόδια του, ωστόσο του επετράπη να κρατήσει το μούσι του.
  • Ο αεροσυνοδός που έχει συγκεντρώσει 1.760 κουτάλια από 447 εταιρείες

Οι πιο περίεργες ιστορίες εν ώρα πτήσης (6)
Αν ξεμείνετε ποτέ από κουτάλια μπορείτε πάντα να βασιστείτε στον Αυστριακό Dieter Kapsch που έχει δημιουργήσει συλλογή από 1.760 κουτάλια από 447 διαφορετικές εταιρείες. Αφορμή για το χόμπι του στάθηκαν κάποιες πολύ ωραίες του διακοπές τις οποίες ήθελε να θυμάται για πάντα.
Ένα από τα πιο παλιά κουτάλια της συλλογής του είναι από τη βρετανική Imperial Airways, που λειτούργησε από το 1924 έως το 1939. «Οι φίλοι μου λατρεύουν τη συλλογή μου και με συνδράμουν κιόλας με κάθε τρόπο», δηλώνει ο Dieter, ο οποίος είναι αποφασισμένος να προσθέσει κι άλλα κουτάλια στη συλλογή του.
  • Η μεγαλύτερη σε ηλικία αεροσυνοδός συνταξιοδοτήθηκε μετά από 60 χρόνια υπηρεσίας

Οι πιο περίεργες ιστορίες εν ώρα πτήσης (7)
Η Iris Peterson, ήταν η πρώτη αεροσυνοδός της United Airlines και συνταξιοδοτήθηκε το 2007 έπειτα από 60 χρόνια υπηρεσίας. Η κ. Peterson άρχισε την καριέρα της το 1946 όταν ακόμα υπήρχαν μεγάλοι περιορισμοί στο επάγγελμα, γύρω από την ηλικία, το φύλο, την εθνικότητα και το βάρος. Μαζί με τις συναδέλφους της αγωνίστηκε για την προώθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και την εξάλειψη των διακρίσεων στο συγκεκριμένο τομέα.
  • Η αεροσυνοδός που επέζησε της πτώσης αεροσκάφους από 10,160 μέτρα

Οι πιο περίεργες ιστορίες εν ώρα πτήσης (8)
Ήταν μια πτήση των γιουγκοσλαβικών αερογραμμών που θα μείνει για πάντα στην ιστορία και σίγουρα η αεροσυνοδός Vesna Vulovic όσο και να προσπαθεί δεν πρόκειται να την ξεχάσει ποτέ… Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση στις 26 Ιανουαρίου του 1972 από τη Σκοκχόλμη της Σουηδίας, στο Βελιγράδι όταν μια έκρηξη βόμβας διέλυσε το αεροσκάφος σπάζοντας το σε δύο κομμάτια.
Τα 27 από τα 28 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν επιτόπου, εκτός από την 22 ετών τότε αεροσυνοδό Vesna Vulovic, η οποία επέζησε της πτώσης, πέφτοντας από ύψος 10,160 μέτρων χωρίς αλεξίπτωτο. Η περίπτωση της νεαρής αεροσυνοδού, είναι η μοναδική παγκοσμίως, όπου ένας άνθρωπος πέφτει από τόσο ψηλά και καταφέρνει να επιζήσει.
Η Vulovic έσπασε και τα δύο της πόδια κι έμεινε παράλυτη από τη μέση και κάτω. Ήταν σε κώμα για 27 μέρες. Για την ανάρρωση της χρειάστηκαν 17 μήνες και συνέχισε να πετάει με τις γιουγκοσλαβικές αερογραμμές για περισσότερο από είκοσι χρόνια.



Πηγή: newsbeast.gr