English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΑΥΤΟΣ είναι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος πάνω στη γη!




Μπορεί να μην σας «γεμίζει» το μάτι αλλά καλά θα κάνετε να τον κοιτάξετε καλύτερα και να πάρετε ιδέες αφού ο Matthieu Ricard είναι, σύμφωνα με τους ερευνητές, ίσως ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο!

O 66χρονος άνδρας άφησε πίσω του τη του ζωή στο Παρίσι και πήγε στην Ινδία για να μελετήσει το Βουδισμό. Σήμερα είναι μοναχός, αποτελεί έμπιστο άνθρωπο του Δαλάι Λάμα και αξιόπιστο δυτικό μελετητή του βουδισμού. Ο καθημερινός διαλογισμός έχει πολλαπλά οφέλη για εκείνον ανάμεσα στα οποία και η… χαρά που του προσφέρει.

happy

Πώς όμως οι επιστήμονες έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα; Ο Νευροεπιστήμονας Richard Davidson από το πανεπιστήμιο του Wisconsin καλωδίωσε τον εγκέφαλο του Matthieu Richard με 256 αισθητήρες.

Από το σκανάρισμα του εγκεφάλου του προέκυψε ότι το μυαλό του Ricard παράγει ένα επίπεδο κυμάτων – γ, (τα οποία συνδέονται με την ικανότητα συγκέντρωσης, μάθησης, προσοχής  και τη μνήμη),  σε επίπεδα που δεν έχουν ανιχνευθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν της νευροεπιστήμης.


Επίσης τα ευρήματα των ειδικών έδειξαν υπερβολική δραστηριότητα στον αριστερό προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου του Ricard  γεγονός που  του προσφέρει μια ασυνήθιστα υψηλή ικανότητα να νιώθει ευτυχισμένος και περιορίζει την τάση του σε αρνητικά συναισθήματα.


ΠΗΓΗ: tuned