English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Βρέθηκαν κρανία εξωγήινων στο Μεξικό;

Βρέθηκαν κρανία εξωγήινων στο Μεξικό;


Αρχαιολόγοι στο Μεξικό ανακάλυψαν 25 κρανία που έχουν σχήμα «εξωγήινο» σε ένα κοιμητήριο στη βορειοδυτική πολιτεία της Σονόρα. Κάποια από τα κρανία έδειξαν «παραμορφώσεις», είπε η Κριστίνα Γκαρσία Μορένο, η οποία πήρε μέρος στη διαδικασία της εκσκαφής σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο οποίο κι έγινε η ανάλυση των οστών.

Τα οστά θεωρούνται ότι είναι ηλικίας περίπου 1.000 ετών και τοποθετούνται χρονικά στην περίοδο από 945 μ.Χ. μέχρι 1038 μ.Χ..

«Αυτό είναι ένα Ισπανικό κοιμητήριο με 25 κρανία, εκ των οποίων τα 13 είναι παραμορφωμένα» δήλωσε η Μορένο στο αμερικανικό ABC. «Δεν ξέρουμε γιατί αυτός ο πληθυσμός ειδικά είχε παραμορφωμένα κεφάλια» πρόσθεσε. Επίσης γνωστοποίησε πως και σε άλλα μέρη του Μεξικού, όπως στη Γουασάβη – νότια της Σονόρα – βρέθηκαν κρανία με παρόμοιες παραμορφώσεις σε διάφορες πληθυσμιακές ομάδες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τότε έβαζαν δοκάρια από ξύλο στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του κεφαλιού του ατόμου και το τύλιγαν επίσης λωρίδες επίσης από ξύλο, που σκοπό είχαν να ασκηθεί πίεση στο κρανίο, διευκρίνισε η Μορένο. «Πιστεύουμε ότι σε κάποια μέρη του Μεξικού, οι άνθρωποι παραμόρφωναν τα κεφάλια τους γιατί ήθελαν να ξεχωρίζουν τους σημαντικούς ανθρώπους ή ήθελαν να ξεχωρίσουν τη μία πληθυσμιακή ομάδα από την άλλη» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε πως στη Σονόρα πολλά από τα παραμορφωμένα κρανία ανήκαν σε παιδιά.



Zougla