English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

SAS ORIGINAL ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ (VIDEO)




‎"Χωρίς αέρα αντέχεις 3', χωρίς νερό 3 μέρες, 7 χωρίς φαγητό 3 βδομάδες." John Wiseman

Στο 47' ο εκπαιδευτής μιλάει για την ενέργεια κάποιων αυτοφυών φυτών που έχουν την ικανότητα να μας βοηθήσουν να συντηρηθούμε σε ..ζόρικες καταστάσεις. 

Αν & ολόκληρο το βίντεο έχει πολύ χρήσιμες πληροφορίες, αρκούμαι ενδεικτικά στα φυτά, των οποίων ο αριθμός είναι πολύ μεγάλος στο δίτομο βιβλίο που έχει εκδοθεί εδώ & πολλά χρόνια, & που κυκλοφορεί & στα ελληνικά (Εκδόσεις Ι.Φλώρος). 


Ο συγγραφέας του, John Wiseman εξειδικεύτηκε στην επιβίωση υπηρετώντας επί 26 χρόνια στις ειδικές αερομεταφερόμενες μονάδες του αγγλικού στρατού. O Wiseman στο βιβλίο του αυτό αναλύει ποιά αυτοφυή άνθη & ποιά φυτά, ποιοί καρποί & ποιές ρίζες, ποιά μανιτάρια & ποιά φύκια, ποιά έντομα κλπ στη φύση τρώγονται με ασφάλεια, προκειμένου να μας δώσουν τις απαραίτητες βιταμίνες & ιχνοστοιχεία ώστε να μη τα κακαρώσουμε προ της ώρας μας.

Και φυσικά αφιερώνει κεφάλαια όπου ξεχωρίζει τα ασφαλή από τα δηλητηριώδη.
Εντρυφώντας στον οδηγό επιβίωσης έχω μάθει ένα κάρο πράγματα ποολύ χρήσιμα.
Χάρηκα πολύ όταν είδα αυτά που είχα διαβάσει & σε βίντεο, γιατί ας πούμε, το πως να αποστειρώνεις το νερό της βροχής με μια σακούλα, ενα σχοινί & μερικές πέτρες, άλλο είναι να το διαβάζεις, κι άλλο να το παρακολουθείς σε βίντεο!



Το δίτομο αυτο βιβλίο αναφέρεται αναλυτικά στην τροφή & στην αξία της, στα φυτά των ακτών & άλλων επί μέρους περιοχών, στις παγίδες & στο στήσιμό τους, στην προετοιμασία ψαρέματος με σύνεργα από το ..σχεδον τίποτα, στην τεχνική κατασκευής καταφυγίων αναλόγως της περιοχής & της διαρκείας παραμονής, στην υγεία (προτεραιότητες πρώτων βοηθειών, διαδικασίες, διαταραχές & ασθένειες, για τις κατά τόπους ασθένειες αναλόγως κλίματος, για την επεγεργασία των φυτών (φυτικά φάρμακα από φαρμακευτικά φυτά), για τα δηλητηριώδη φίδια, για την επιβίωση στη θάλασσα, στα βουνά, στις ακτές, στα νησιά, & σε άγονες περιοχές. 



Τέλος πάντων ότι μαθαίνει κανείς χρήσιμο είναι. 



Σας συνιστώ το βιβλίο που χαρακτηρίστηκε ως ο εγκυρότερος Οδηγός Επιβίωσης.