English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η τεράστια γκάφα με τους βομβιστές της Βοστόνης - "Άλλο Τσεχία άλλο Τσετσενία"


Από την τραγωδία της Βοστόνης δεν έλειψαν και τα ευτράπελα! Δείτε τη μεγαλύτερη γκάφα που ανάγκασε τον πρέσβη της Τσεχίας στις ΗΠΑ να βγάλει ανακοίνωση!
Μεγάλο μπέρδεμα ξεκίνησε όταν κάποια τοπικά μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ αντί για την Τσετσενία ως τόπο καταγωγής του βομβιστή έγραφαν Τσεχία! Έτσι για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις ο πρέσβης της Τσεχίας στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να βγάλει την εξής ανακοίνωση:
«Όπως όλος ο κόσμος έτσι και εγώ είμαι σοκαρισμένος από την τραγωδία που έγινε στο Μαραθώνιο της Βοστόνης. Είναι μια σκληρή αλήθεια που δείχνει ότι οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να είναι θύμα αυτής αναίσθητης βίας ανά πάσα στιγμή», γράφει στην ανακοίνωση του ο Πετρ Κανταλόβιτς, πρέσβης της Τσεχίας στην Ουάσιγκτον.
«Δυστυχώς μέσα σε αυτή την τραγωδία αναγκάζομαι να βγάλω αυτή την ανακοίνωση για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις που έχουν γίνει σε μέσα ενημέρωσης και κοινωνικά δίκτυα. Η Τσεχία και η Τσετσενία είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Η Δημοκρατίας της Τσεχίας είναι χώρα της Κεντρικής Ευρώπης ενώ η Τσετσενία είναι περιοχή στη Ρωσία. Όπως τόνισε και ο πρόεδρος της Τσεχίας στον αμερικανό πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, η Δημοκρατία της Τσεχίας είναι στο πλευρό της Αμερικής στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας», καταλήγει ο πρέσβης.
Τέλος ζήτησε από τα μέσα ενημέρωσης αλλά και όσους χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα να είναι λίγο πιο προσεκτικοί στο τι γράφουν!