English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ειδοποιητήρια για τα ανασφάλιστα ΙΧ από Δευτέρα


Από τη Δευτέρα θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων ειδοποιητήρια, με τα οποία θα καλούνται μέσα σε 8 ημέρες να τα ασφαλίσουν, αλλά και να πληρώσουν παράβολο 250 ευρώ υπέρ του Δημοσίου.

Η διορία που έχει δοθεί εκπνέει στις 15 Απριλίου και περίπου 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων θα κληθούν να βάλουν ακόμη βαθιά το χέρι στην τσέπη, εάν δεν τα ασφαλίσουν.

Σε εκείνους που δεν συμμορφωθούν ή εντοπιστούν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα προβλέπεται αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδες για δέκα ημέρες. Παράλληλα, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για τα επιβατηγά, 250 ευρώ για τα δίκυκλα και 1000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης.
Αυστηρότερα είναι και τα νέα πρόστιμα του νέου ΚΟΚ, που κατατέθηκε στη Βουλή. Εάν κάποιος εντοπιστεί να οδηγεί χωρίς δίπλωμα προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 1 έως 12 μήνες, χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ, ενώ θα του αφαιρείται το δίπλωμα για 30 ημέρες. Το χρηματιστικό πρόστιμο θα είναι το διπλάσιο για τους επαγγελματίες παραβάτες οδηγούς.




ant1online.