English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Συμβουλές για οικονομικότερη οδήγηση





Η τιμή της βενζίνης που είναι σε συνεχόμενη άνοδο, αλλά και η γενικότερη οικονομική κρίση, έχει κάνει πολλούς να οδηγούν οικονομικά, είτε αποφεύγοντας τις προσπεράσεις, είτε πετώντας το «ξεχασμένο» βάρος από το χώρο αποσκευών. Διαβάστε παρακάτω χρήσιμες και εύκολες συμβουλές, χωρίς κόστος για οικονομική οδήγηση... 

Σίγουρα, υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορούμε να εξοικονομήσουμε κάποια ποσότητα καύσιμου, ενώ ταυτόχρονα να ρυπαίνουμε λιγότερο το περιβάλλον. Θα σας αναφέρουμε κάποιους τρόπους που θα γλιτώσετε λίγα χρήματα από την τσέπη σας.

Σταθερές ταχύτητες
Ο οδηγός πρέπει να διατηρεί όσο το δυνατόν πιο σταθερές ταχύτητες και να αποφεύγει τις απότομες επιταχύνσεις, καθώς και τις επιβραδύνσεις. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζει σε ποιους ρυθμούς περιστροφής η ροπή του κινητήρα του αυτοκινήτου φτάνει τη μέγιστη τιμή, ώστε να φροντίζει να μη ξεφεύγει από αυτό το φάσμα. Μια καλή αλλαγή ταχύτητας γίνεται στις 2,5 με 3 χιλιάδες στροφές.

Περιττό βάρος
Σε περίπτωση που μεταφέρουμε βαριά αντικείμενα (εργαλεία) στο χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου μας, τα οποία δε χρειαζόμαστε άμεσα, καλό θα είναι να τα ξεφορτώσουμε. Το επιπλέον αυτό βάρος επιβαρύνει τον κινητήρα με αποτέλεσμα να χρησιμοποιεί περισσότερο καύσιμο.

Σχάρες οροφής
Η σχάρα οροφής, σε περίπτωση που δε χρησιμοποιείται, καλό θα είναι να αφαιρείται. Η αντίσταση που παρουσιάζει επιβαρύνει τον αεροδυναμικό συντελεστή του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να "κουράζει" τον κινητήρα, αυξάνοντας κατά ένα ποσοστό την κατανάλωση καυσίμου.

Ελαστικά:
Τα πιο πλατιά ή πιο στενά ελαστικά είναι συχνά αιτία για περιττά έξοδα στην οδήγηση. Ακόμα και τα φθαρμένα ελαστικά απαιτούν περισσότερη κατανάλωση.

Συχνός έλεγχος:
Ελέγχετε συχνά την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου σας για να αποφύγετε κατανάλωση λόγω μηχανικού προβλήματος.

Πηγή: SotiraNews.com/Autotriti.gr


Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!

Αν σας αρέσει η σελίδα μας.Πατήστε μου αρέσει για την σελίδα μας στο facebook.