English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Για να μάθετε τι εστί… Πεθερά!


NewsBay.gr


Η μάνα που ξαφνικά χάνει το γιο της
από μια άλλη γυναίκα, που ποτέ δεν
θα καταλάβει “τι της βρήκε και την πήρε”, ονομάζεται αγαπητές μου Πεθερά!!
Οι πολυσυζητημένες, δύσκολες πεθερές, είναι συνήθως αυτές οι μανάδες που γίνονται σπαστικές, ζηλιάρες, ενοχλητικές, γκρινιάρες και ό,τι άλλο κακό μπορεί να βάλει ο ανθρώπινος νους…
Το χειρότερο όμως είναι, ότι… ποτέ δεν σε αποδέχονται σαν το άλλο μισό του κανακάρη τους!
Θα πρέπει, βέβαια, εδώ να ξεκαθαρίσουμε, ότι όλες οι πεθερές δεν είναι ίδιες. Φυσικά και υπάρχουν μανάδες που βλέπουν τη νύφη τους σαν δεύτερο παιδί τους και την αγκαλιάζουν από την πρώτη στιγμή με ανυστερόβουλη και ειλικρινή αγάπη. Την αποδέχονται σαν νέο μέλλος της οικογένειάς τους και πασχίζουν για το πώς θα στηρίξουν και θα βοηθήσουν το ζευγάρι στα δύσκολα πρώτα τους βήματα. Είναι μανάδες που σκέπτονται έξυπνα και καταλαβαίνουν, ότι πάνω απ’ όλα προέχει η ευτυχία του παιδιού τους, γεγονός που μπορεί να έρθει μόνο μέσα από ένα επιτυχημένο και στέρεο γάμο.
Έλα όμως, που δυστυχώς αυτός δεν είναι ο κανόνας!
Όλες μας έχουμε ακούσει ή το χειρότερο, ζήσει, πολλά τέτοια παραδείγματα ανυπόφορης πεθεράς, αμέτρητα θα έλεγα. Επέλεξα λοιπόν να σας γράψω, για την «κακιά πεθερά», αλλά και την γνώμη μου για την αντιμετωπίσει αυτής της σχέσης.
Η μάνα (πεθερά) μαθαίνει από τον γιο της, ότι έχει ζητήσει την κοπέλα του για γάμο! Αρχίζει λοιπόν να του λέει διάφορα, του τύπου «είσαι μικρός, είσαι κούκλος κι αυτή δεν μου φαίνεται τόσο κατάλληλη» ή «εσύ αγόρι μου, αξίζεις να βρεις μια καλύτερη» κτλ!
mother in law Για να μάθετε τι εστί... Πεθερά!
Από εδώ αρχίζει και ο αγώνας «κατς» με την υποψήφια νύφη! 
-Αρχίζουν οι παρατηρήσεις: «Αγγελική να πάρεις άσπρο νυφικό, μακρύ και όχι στενό!»
- Μα ξέρετε, διστακτικά ακόμη η Αγγελική, θέλω να είναι κοντούλικο από μπροστά και με μεγάλη ουρά, από την άλλη μου αρέσει το νυφικό να έχει χρώμα !
- Απαπαα. Όχι κοπέλα μου με χρώμα – σκέφτηκε από μέσα της «καλά λέω εγώ ότι δεν κάνει για εμάς αυτή» – ξέρεις με χρώμα πήρε και της αδελφής μου η νύφη και όλοι την κορόιδευαν!
Σκέφτηκε η καημένη η Αγγελική «τώρα τι να της πω , άντε να μην τις χαλάσω χατίρι και μαλώσουμε, ακόμη δεν γίναμε νύφη με πεθερά !»
- Εντάξει θα δούμε μόνο λευκά νυφικά μητέρα!
Χαρά η άλλη, χμμ τα κατάφερα πέρασα το δικό μου !
Η Αγγελική στον γαμπρό. «Αγάπη μου, η μαμά σου δεν θέλει με χρώμα και εγώ το όνειρο μου ήταν να πάρω με χρώμα νυφικό !»
- Έλα καρδιά μου, ας τις κάνουμε το χατίρι, ένα γιο έχει και θέλει το γάμο του να τον κάνει όπως ονειρεύεται τόσα χρόνια!
- Ναι, αλλά και εγώ χρόνια τον ονειρεύομαι, τέλος πάντων είδα ένα αρκετά καλό νυφικό και το κλείσαμε!
- Τάσο, έλα μια στιγμή που σε θέλω, φωνάζει η μάνα-πεθερά.
- Ορίστε, τι θέλεις ρωτάει ο γιος.
- Θέλω να βάλεις την γυναίκα σου στην θέση της και να μην ζητά τέτοια παράλογα πράγματα !
- Δηλαδή ρωτά, τι ζήτησε ;
- Να, πήγαμε για νυφικό και κόντεψα να πάθω έμφραγμα με αυτά που ζητούσε να δει! Κάτι έξαλλα με όλη την πλάτη γυμνή και παρά πολύ κοντά, το βυζί σχεδόν από έξω και πάει λέγοντας, αχ τι να σου λέω παλικάρι μου, ρεζίλη γίναμε!
- Μα έμενα μου είπε, ότι απλά ήθελε με χρώμα και εσυ όχι, τι είναι όλα αυτά που λες τώρα ;
- Ποια πιστεύεις τώρα αγόρι μου, έμενα ή εκείνη ; Ωρύεται η μάνα. Από πότε αυτή πηρέ την ποιο πάνω θέση από μένα, μου λες; Είναι δυνατόν η μάνουλα να λέει ψέματα ή να λέει πράγματα τα οποία δεν συνέβησαν, γιατί να το κάνω έχω κανένα λόγο !( έχει και παρά έχει, να την δίωξη μακριά του αυτό θέλει). Για μάζεψέ την, που σου έβαλε αμέσως μόλις ήρθαμε λόγια, ότι τάχα μονό αυτό ήθελε για να βγάλει έμενα κακιά! Εγώ ξέρω πόσο άσχημα ένιωσα και πόσο με υποτίμησε μέσα στα μαγαζιά με τον τρόπο που μου μιλούσε! Αλλά μην κοιτάς που δεν στα λέω, δεν θέλω να σας βάλω να μαλώσετε!
Όλα αυτά πάνε και έρχονται σε όλη την διάρκεια της προετοιμασίας του γάμου !
mama Για να μάθετε τι εστί... Πεθερά!
Από αυτή την στιγμή η πεθερά θα αναιρεί και θα βάζει πολλά παραπάνω από αυτά που είπε ή θέλησε να κάνει η νύφη της. Θα βάζει πάντα λόγια στον γιο της και θα μειώνει την νύφη της, όπου και αν βρεθούν μόνες τους
Πάντα θα απαιτεί από τον γιο της, να πιστεύει αυτή και όχι την «άλλη», πάντα θα επιδιώκει να τον κατευθύνει και να τον έχει κοντά της όσο γίνεται περισσότερο.
Όμως το θέμα αυτό την πεθεράς, πιστεύω ότι πρέπει η κάθε νύφη να το βάλει στην σωστή θέση από την αρχή! Για το πως θα γίνει αυτό – άμα σου πέσει το λαχείο – θα σας δώσω κάποια στοιχεία, που τα θεωρώ βασικά για να γίνει μια καλή αρχή και να οικοδομηθεί μια όσο το δυνατόν πιο υγιείς, ισότιμη και αρμονική σχέση!
Ποτε μην πατέ για ψώνια οι δυο σας, τουλάχιστον στην αρχή. Θα επιδιώκετε να έχετε μαζί σας και τον γιο και άντρα σας. Έτσι ώστε, να μην μπορεί να σας κατακρίνει αργότερα. Σας λέω στην αρχή, γιατί όλα από την αρχή κρίνονται, εκεί που ακόμη είμαστε αδύναμες να την βάλουμε στην θέση της. Εκεί λοιπόν έχουμε συνεχώς τον γιο της αλλά και άντρα μας μαζί μας!
Πρέπει να μιλάμε μαζί του κάθε βράδυ για το τι θέλουμε να κάνουμε ή να φτιάξουμε και να του ζητάμε να είναι αυτός που θα τα ανακοίνωση στην οικογένεια του, βάλτε τον μπροστά στη μάχη να μην σας πιάνουν οι βολές της!
Όταν σας μιλήσει άσχημα και υποτιμητικά δείξτε υπομονή και γυρίστε την πλάτη . Όταν όμως με το καλό δεις τον δικό σου, πάρε το ύφος το παραπονιάρικο και πες του με πλήγωσε πολύ η μάνα σου, εξήγησε τι σου είπε χωρίς σάλτσες όμως, δεν είναι αυτό που πρέπει να κάνεις. Θέλει λίγο νάζι και παράπονο αλλά πάντα την αλήθεια!
Όταν σε καρφώνει μπροστά του μείνει αμίλητη. Όταν μείνετε μόνοι, εξήγησε του ότι αυτά δεν είναι σωστά και ότι εσυ δεν της μίλησες άσχημα ποτέ. Βάλε τον στην θέση σου λέγοντας, «αν σου μιλούσε ο πατέρας μου έτσι, πως θα αισθανόσουν;» Δείξε του, πως είναι να σε μειώνουν χωρίς λόγο!
Να λες πάντα ότι συμβαίνει στον καλό σου ! Όμως πρόσεχε μόνο την αλήθεια, γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδαράκια!
Θα μπορούσα να σας γράψω πολλά τέτοια, μιας και είμαι παντρεμένη εδώ και 14 έτη και μάλιστα παντρεύτηκα σε μικρή ηλικία, μόλις στα είκοσι χρόνια μου, οπότε καταλαβαίνετε ότι έχω μια πολυετή πείρα με πεθερά . Όμως μια συμβουλή την οποία μου τη έδωσε η μάνα μου, βέβαια όταν μου την έδωσε αλλά και για πολλά χρόνια μετά δεν μπορούσα να το καταλάβω….. ποιο είναι αυτό:
«Να αγαπήσεις την πεθερά σου, γιατί αυτή γέννησε και μεγάλωσε το παλικάρι που αγαπάς και θέλεις για άντρα σου!»


paratiritis-news