English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κινηματογραφική" ληστεία... α λα ιταλικά



Μια εντυπωσιακή, "κινηματογραφική" ληστεία... α λα ιταλικά πραγματοποίησε μια συμμορία σε αυτοκινητόδρομο της βόρειας Ιταλίας, με λεία που αγγίζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι δράστες, οπλισμένοι με ημιαυτόματα Καλάσνικοφ, επιτέθηκαν σε δύο θωρακισμένα οχήματα που μετέφεραν άγνωστο χρηματικό ποσό καθώς και πλάκες χρυσού, σύμφωνα με ορισμένες πηγές. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μεταφοράς είπε ότι το ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ που αναφέρθηκε ήταν "υπερβολικό" και ότι δεν έχει αποδειχτεί ότι υπήρχαν πλάκες χρυσού μέσα στα φορτηγά.
Η συμμορία, που αποτελείτο από τουλάχιστον δέκα άτομα, ακολουθούσε τα δύο θωρακισμένα στον αυτοκινητόδρομο Α9 που συνδέει το Μιλάνο με το Κόμο, βορειότερα. Σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων από το Μιλάνο, οι δράστες έβαλαν ένα φορτηγάκι κάθετα στο δρόμο και το πυρπόλησαν, διακόπτοντας την κυκλοφορία πίσω από τα δύο θωρακισμένα. Ένα άλλο φορτηγάκι που προπορευόταν, τους έκλεισε το δρόμο, αναγκάζοντας τους οδηγούς των οχημάτων της χρηματαποστολής να σταματήσουν.
Αφού πυροβόλησαν εναντίον του θωρακισμένου που μετέφερε το μεγαλύτερο χρηματικό ποσό, τοποθέτησαν από κάτω ένα καπνογόνο ώστε ο οδηγός και οι φύλακες να νομίσουν ότι του έβαλαν φωτιά. Την ίδια ώρα, οι συνεργάτες τους τοποθετούσαν καρφιά στους δρόμους που οδηγούν στον αυτοκινητόδρομο καθώς και στην απέναντι λωρίδα κυκλοφορίας, στο ύψος όπου σημειώθηκε η επίθεση.
Οι φύλακες της χρηματαποστολής βγήκαν τελικά από τα οχήματα και οι ένοπλοι, αφού άδειασαν το ένα θωρακισμένο, έφυγαν με τρία οχήματα που βρέθηκαν λίγη ώρα αργότερα σταθμευμένα κοντά στον αυτοκινητόδρομο. Στο σημείο εκείνο ανέμεναν τους ληστές άλλα οχήματα, στα οποία επιβιβάστηκαν και εξαφανίστηκαν.
"Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ένα συγκεκριμένο ποσό (σ.σ. της λείας), όμως τα 10 εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι είναι υπερβολή", δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ansa ο εκπρόσωπος της εταιρείας Battistolli, της ιδιοκτήτριας των δύο θωρακισμένων.
Λόγω της ληστείας ο αυτοκινητόδρομος παρέμεινε κλειστός για πολλές ώρες με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές αυτοκινήτων που έφταναν σε μήκος τα 6 χιλιόμετρα.