English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελληνική μυθολογία στα νέα euro




 Η Ελληνική μυθολογία στα νέα euro


Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ μπορεί να είναι ακόμα σημείο αμφιλεγόμενο για πολλούς ευρωπαίους πολιτικούς και ακόμα περισσότερους αναλυτές όμως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας στα νέα χαρτονομίσματα του ευρώ.
Τα νέα ευρώ που θα τεθούν σε κυκλοφορία τον ερχόμενο Μάιο θα φέρουν σε δύο σημεία τη μορφή της «Ευρώπης» όπως αυτή απεικονίζεται στα…….. ελληνικά νομίσματα των δύο ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg η ΕΚΤ ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει νέα χαρτονομίσματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η Ευρώπη, η φοινικική πριγκίπισσα που έδωσε το όνομα της στην ήπειρο, θα αντικαταστήσει τα αρχιτεκτονικά έργα που παρουσιάζουν τα υδατογραφήματα των σημερινών χαρτονομισμάτων.
Οι ειδικοί της τράπεζας στη Φρανκφούρτη εκτιμούν ότι η τοποθέτηση ενός προσώπου στη θέση αρχιτεκτονικών σχημάτων δυσκολεύει το έργο των παραχαρακτών. Αλλωστε οι κεντρικές τράπεζες επανασχεδιάζουν συχνά τα χαρτονομίσματα τους σε μια προσπάθεια πρόληψης της παραγωγής πλαστών χαρτονομισμάτων. Τα νέα ευρώ, η έκδοση των οποίων έχει αναβληθεί επανειλημμένα, δε θα διαφέρουν ιδιαίτερα από αυτά που είναι ήδη σε κυκλοφορία. Τα χρώματα ενδέχεται να παρουσιάζουν μια μικρή αλλαγή ενώ η μορφή της Ευρώπης θα εμφανίζεται και ως ολόγραμμα στην ασημένια σήμανση στη δεξιά πλευρά κάθε χαρτονομίσματος.
Η ΕΚΤ θα παρουσιάσει τα νέα χαρτονομίσματα τον Νοέμβριο ενώ το πρώτο από αυτά, ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ, θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Μάιο.
kafeneio-gr.blogspot.com