English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Αυτές είναι οι καλύτερες φωτογραφίες του 2012 σύμφωνα με το National Geographic


Ιδιαίτερα εντυπωσιακές, αλλά και συγκινητικές είναι οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν στο φετινό 24ο διαγωνισμό του National Geographic.


Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 6.615 φωτογράφοι από 152 χώρες με περισσότερες από 12.000 φωτογραφίες. Το πρώτο βραβείο πήγε στον Σέντρικ Χούιν για τη φωτογραφία του«Πεταλούδα» στην οποία απεικονίζεται η ζωή μιας οικογένειας στην απομακρυσμένη περιοχή Κουργκούζ του Αφγανιστάν.

Αυτό που έκανε τους κριτές να ξεχωρίσουν τη δουλειά του Χούιν είναι ότι κατάφερε να μεταφέρει ιδιαίτερα τον αντιφατικό τρόπο ζωής των νομάδων αυτών: Ζουν σε καλύβα σε υψόμετρο 4.300 μέτρων, ωστόσο απολαμβάνουν μια... δυτικού τρόπου ζωή, διαθέτοντας τηλεόραση, ραδιόφωνο, σε ορισμένες περιπτώσεις και δορυφορικά πιάτα.

To δεύτερο βραβείο πήγε στη φωτογράφο Βο αν Κιτ για τη φωτογραφία «Το μπαλόνι μου», η οποία τραβήχτηκε στην περιοχή Μοκ Τσου  και στην οποία απεικονίζονται τρία παιδιά να παίζουν με τα μπαλόνια τους στην ομίχλη...

Το τρίτο βραβείο δόθηκε στον φωτογράφο Αντρέα Γκαρνέρι για τη φωτογραφία «Πιστοί», που τραβήχτηκε στο Τράπανι και απεικονίζει τους πιστούς την ώρα που κάνουν ένα... διάλειμμα κατά τη διάρκεια της μεταφοράς στους ώμους τους ομοιωμάτων που αναπαριστούν τα πάθη του Χριστού.

Η Φωτογραφία «Η πεταλούδα» που απέσπασε το 1ο βραβείο

Η φωτογραφία «Το μπαλόνι μου» που απέσπασε το 2ο βραβείο

Η φωτογραφία «Πιστοί» που απέσπασε το 3ο βραβείο

Δείτε όλες τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό παρακάτω...










Φωτογραφίες: nationalgeographic.com
Κείμενο: iefimerida.gr