English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Αντιλαμβάνεστε πότε το έτερον σας ήμισυ σας λέει ψέματα;



Αντιλαμβάνεστε πότε το έτερον σας ήμισυ σας λέει ψέματα;


Πιστεύετε οτι έχετε την ικανότητα να αντιλαμβάνεστε πότε το έτερον σας ήμισυ σας λέει ψέματα; Νομίζετε πως  "διαβάζετε" τις αντιδράσεις του όταν πάει να σας ξεγελάσει; Αν δεν έχετε σχέση με τον.. Πινόκιο - οπότε τα σημάδια του ψέματος είναι φανερά- τότε διαβάστε αυτό: το 83% αντρών & γυναικών δηλώνουν σίγουροι ότι μπορούν πολύ εύκολα να καταλάβουν εάν το ταίρι τους λέει ψέματα!!  Όμως, ο ειδικός στη γλώσσα του σώματος Richard Newman φαίνεται ότι έχει αντίθετη άποψη.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να διαβάσουν τα “σημάδια”. Ένα από τα συχνότερα λάθη που κάνουμε είναι πως θεωρούμε  ότι όταν το ταίρι μας θέλει να κρύψει την αλήθεια, θα κατεβάσει το κεφάλι του και θα αποφύγει να μας κοιτάξει στα μάτια. Κι όμως, ισχύει ακριβώς το αντίθετο!! Οι καλοί  ψεύτες κάνουν τα πάντα προκειμένου να μας πείσουν ότι λένε την αλήθεια."

Κι όταν λέμε "τα πάντα" το ενοούμε! 'Ενας ψεύτης μπορεί να χειρονομεί έντονα, να δείχνει τάχα οργισμένος, να κάνει πως τον "πνίγει το δίκιο", να μας κοιτάει ευθεία στα μάτια σε βαθμό που να νιώσουμε και τύψεις  που τον αμφισβητήσαμε, μπορεί ακόμα και να δακρύσει ή να "σπάσει η φωνή του" από την... βαθύτατη θλίψη!!
"Υπάρχουν ψεύτες που κάθονται και παρακολουθούν την κάθε αντίδραση των συντρόφων τους κάθε φορά που τους λένε ψέματα  έτσι ώστε την επόμενη να "τελειοποιήσουν" την τεχνική τους. Λυπάμαι που σας απογοητεύω αλλά οι άνθρωποι απλά υπερεκτιμούν τις ικανότητές τους σε αυτόν τον τομέα. Ο καλός ψεύτης μπορεί και καταρρίπτει εύκολα  τους κανόνες της "γλώσσας του σώματος" καταλήγει ο Newman.

Ηθικό Δίδαγμα: όσο πιο βαθιά μας κοιτάει στα μάτια, τόσο περισσότερο πρέπει να ανησυχούμε!!

http://www.madata.gr