English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ψάρια... γιατροί! (video)




Τα "Garra rufa Obtusa", που αναφέρονται επίσης και ως "Ψάρια γιατροί", είναι ένα είδος ψαριών, που βρίσκονται στο βόρειο και κεντρικό τμήμα της Μέσης Ανατολής. Σε χώρες όπως η Τουρκία, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να τα χρησιμοποιούν, μέσα σε γιγαντιαίες λεκάνες για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών του δέρματος.





Τα μικρά ψάρια μπορούν να επιβιώσουν σε ζεστά νερά ως 43 βαθμούς Κελσίου και τρέφονται με νεκρό ιστό. Οι ασθενείς τοποθετούν το άρρωστο άκρο τους στο νερό και τα ψάρια, τα οποία δεν τα έχουν ταΐσει, επιτίθενται στο προβληματικό τμήμα του δέρματος, τρώγοντας μόνο την νεκρή σάρκα.



Τα "ψάρια γιατροί" δεν αναγνωρίζονται ως θεραπεία για την ψωρίαση, αν και υπήρξαν περιπτώσεις πλήρης επούλωση μετά την θεραπεία, παρόλα αυτά σε αρκετές περιπτώσεις, η βελτίωση της κατάστασης των ασθενών, ήταν προσωρινή.



Χιλιάδες ασθενείς ταξιδεύουν στα spa αυτά, όπως του Kangal και της Τουρκίας, για να περάσουν 21 ημέρες παρέα με τα ψάρια σε 2 ημερήσιες θεραπείες των τεσσάρων ωρών.



Τα ψάρια γιατροί, έχουν γίνει πολύ δημοφιλή πρόσφατα, και μπορείτε να τα βρείτε σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Μαλαισία και η Κίνα.