English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Εδώ Πολυτεχνείο! 2012 με εκδηλώσεις μνήμης.




Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σάββατο, με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι πύλες του Πολυτεχνείου άνοιξαν από τις 9 το πρωί για την κατάθεση
στεφάνων και θα κλείσουν στις 9 το βράδυ, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συναυλία - αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη από την ορχήστρα και την χορωδία του Ιδρύματος, στο προαύλιο του ΕΜΠ παρουσία και του ιδίου.
Η ακαδημαϊκή κοινότητα, όπως κάθε χρόνο, έχει αναλάβει την περιφρούρηση των εκδηλώσεων με συνεχή παρουσία φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα χθεσινά επεισόδια στα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά δύο φοιτητές. Παράλληλα, η σύγκλητος θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση.
Από την Πέμπτη έχουν τεθεί σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους γύρω δρόμους έως την πλατεία Κάνιγγος και το Σάββατο οπότε θα πργαμτοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Παράλληλα θα ισχύσουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ που διέρχονται από τις περιοχές του κέντρου.
Εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο πραγματοποιούνται σήμερα και στα σχολεία όλης της χώρας.

Αντιδράσεις για τη στάση της Χρυσής Αυγής

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι εντονες αντιδρασεις της αριστεράς για την αφίσα της Χρυσής Αυγης, που αμφισβητεί την ύπαρξη νεκρών στη φοιτητική εξέγερση του ΄73.
Για ύβρη και προσβολή στη μνήμη των νεκρών του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα, έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι υποστηρικτές των τανκς και των πραξικοπηματιών, οπαδοί της φασιστικής βίας, να είναι σίγουροι ότι θα μείνουν στην απόλυτη περιφρόνηση του ελληνικού λαού, ανέφερε η ΔΗΜΑΡ.
Η λάσπη και η συκοφάντηση που εξαπολύει η ναζιστική Χρυσή Αυγή πρέπει να αποκρουστεί αποφασιστικά, τόνισε το ΚΚΕ.


http://www.ert.gr/