English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

4 παρέες που έγραψαν Ιστορία



4 παρέες που έγραψαν Ιστορία (1)

Πώς μπορείς να αλλάξεις τις συνήθειες της καθημερινότητας ολόκληρου του πλανήτη; Πώς μπορείς να αλλάξεις την ιστορία της μουσικής, σκαρώνοντας pop μελωδίες με τους φίλους σου; Ποια είναι η συνταγή για να φτάσεις στην κορυφή της Ευρώπης, όταν είσαι κατά γενική ομολογία το outsider; Ο κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω κατορθωμάτων κρύβει κάτι περισσότερο από απλό ταλέντο ή το επιχειρηματικό δαιμόνιο και είναι ο πληθυντικός αριθμός.
Το «ένας για όλους και όλοι για έναν» έγινε στην περίπτωση τους σημαία και η ομαδική χημεία τους έφερε στην κορυφή. Από τον κόσμο της τεχνολογίας μέχρι αυτόν της μουσικής και του αθλητισμού, οι παρέες που ακολουθούν έγραψαν ιστορία με τον δικό τους τρόπο και έκαναν πολλούς από εμάς να θέλουμε να γίνουμε μέλη τους.
  • Το παρεϊστικο «Μήλο» της τεχνολογίας
Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας τον Steve Jobs ως την μονάδα που έκανε την διαφορά στο brand της Apple, αλλά στην ουσία πρόκειται για μία ιστορία επιτυχίας που γράφτηκε από μία ομάδα. Τέσσερις άνδρες στην αρχή –ο Jobs ένας από αυτούς- και χιλιάδες εργαζόμενοι κοντά τους στην συνέχεια, δημιούργησαν την σφιχτοδεμένη ομάδα που έβαλε σκοπό να κάνει την λειτουργία των υπολογιστών άκρως προσιτή στον μέσο χρήστη, και σε επίπεδο ευκολίας στην χρήση αλλά και σε επίπεδο κόστους.
Οι ιστορίες της ομαδικής τους δουλειάς έγιναν μνημειώδεις μεταξύ των κύκλων των technology geeks. Λέγεται πως όταν αποφάσιζαν να τελειώσουν ένα project, συγκεντρώνονταν σε ένα δωμάτιο και δεν έβγαιναν από αυτό αν δεν είχαν τελειώσει. Κάποτε μάλιστα έμειναν σε ένα γραφείο επί 48 ώρες για να επεξεργαστούν το «κεφάλαιο Mac». Όπως σε κάθε παρέα, και εδώ υπήρχαν οι καβγάδες, οι ίντριγκες και οι αποχωρήσεις, όπως του Jeff Raskin αλλά και του ίδιου του Steve Jobs, αλλά η δύναμη της ομάδας έφερε στο προσκήνιο τα άκρως επιτυχημένα «μήλα» που κρατάμε στα χέρια μας ακόμη και σήμερα.
  • Η παρέα της 4ης Ιουλίου
Για σοβαρό, καθαρό, ενδιαφέρον και θεαματικό ποδόσφαιρο, η Ελλάδα δεν μπορεί να καυχιέται. Αλλά μπορεί να καυχηθεί για μία φωτεινή εξαίρεση, που έκανε την Ευρώπη να παραμιλάει το καλοκαίρι του 2004, λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Εθνική Ελλάδος στέκεται απέναντι από superstars του γηπέδου και ομάδες-κολοσούς όπως αυτές της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και εκεί που δεν την υπολογίζει κανείς, αξιοποιεί την μοναδική της δύναμη, αυτή του ομαδικού παιχνιδιού και κατακτά το Euro.


Ο Κατσουράνης, ο Βρύζας, ο Χαριστέας, ο Καραγκούνης, ακόμη και ο Όττο, γίνονται μέσα σε ένα μήνα τα αγαπημένου παιδιά του λαού, επιστρέφουν με ολυμπιακές τιμές και κάνουν τα παγκόσμια Μέσα να μιλούν για ποδοσφαιρικό θαύμα. Μπορεί λοιπόν η μπασκετική παρέα του Γκάλη το 1987 και του Ζήση, του Διαμαντίδη και του Σπανούλη το 2005 να έφεραν επίσης στην κορυφή της Ευρώπης την Ελλάδα, ωστόσο το απρόσμενο θαύμα από το άθλημα που κανείς δεν περίμενε, έφερε τα παιδιά του Όττο στην κορυφή της λίστας με τις πιο «ενθουσιώδεις» ελληνικές ομάδες.
  • Μια παρέα Σκαθαριών
Όταν ο 16χρονος τότε John Lennon φώναζε τον 15χρονο Paul McCartney να φτιάξουν μία μπάντα, κι αυτός με την σειρά του τον ακόμη μικρότερο George Harrison, για να διοχετεύσουν στις κιθάρες τους την εφηβική τους ορμή, κανείς τους δεν φανταζόταν ότι από μία απλή παρέα μαθητών θα έφταναν στην κορυφή του μουσικού κόσμου. Μετά από 2 χρόνια και δύο αποχωρήσεις, το 1962, προστέθηκε στην παρέα ο drummer Ringo Starr και οι “Fab 4” έδωσαν στο συγκρότημά τους το όνομα Beatles, έκαναν την πρώτη τους επιτυχία με το Love Me Do και τα υπόλοιπα είναι Ιστορία.


  • «The Twitter Guys»
4 παρέες που έγραψαν Ιστορία (2)
Όπως συμβαίνει με όλες τις επιτυχημένες ομάδες, το όνομα του project τους είναι πασίγνωστο, ανεξάρτητα από το αν γνωρίζουμε το ονοματεπώνυμα του κάθε μέλους. Το άκρως επιτυχημένο διαδικτυακό εγχείρημα του Twitter οφείλεται σε μία «αγία τριάδα», τους Jack Dorsey, Biz Stone και Evan Williams, οι οποίοι ξεκίνησαν μαζί, όσο δούλευαν στην εταιρία Odeo, να στήνουν την καινούρια ιδέα, ενώ οι δύο πρώτοι λέγεται πως έφτιαξαν συνεργαζόμενοι το «Twitter prototype» μέσα σε λίγες ώρες. Οι εκατομμύρια χρήστες που «τουιτάρουν» ασταμάτητα από το 2006 πιστοποιούν την επιτυχία της ομαδικής τους δουλειάς.






Πηγή: in2life.gr