English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Το «βιάγκρα των Ιμαλαΐων»



Αφροδισιακός μύκητας πωλείται ακριβά.

Μπορεί στη φωτογραφία να μην σας γεμίζει το μάτι. Άλλωστε το Yarsagumba είναι ένας μύκητας που συλλέγεται στους πρόποδες των Ιμαλαΐων, στο Νεπάλ. Το γεγονός όμως πως έχει θεωρηθεί αφροδισιακός του έχει προσφέρει μεγάλο κύρος και η συλλογή του αποτελεί εδώ και χρόνια πηγή εισοδήματος για τους φτωχούς κατοίκους της απομακρυσμένης περιοχής .

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά «χάνονται» μέσα στα λιβάδια κάθε χρόνο, για να μαζέψουν τον μύκητα που αναπτύσσεται σε νεκρές προνύμφες.

Ένα κιλό από το Yarsagumba μπορεί να διατεθεί προς χιλιάδες ευρώ.





Το Yarsagumba, ή αλλιώς «βιάγκρα των Ιμαλαΐων» είναι ένα μύκητας που προέρχεται από τα μουμιοποιημένα σώματα των νυχτερίδων και το εμπόριο του αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τους φτωχούς χωρικούς, σε όλες τις χώρες γύρω από τα Ιμαλάια.

Από το κεφάλι της νεκρής προνύμφης νυχτερίδας φυτρώνει και αναπτύσσεται αυτός ο μύκητας

Δικαστήριο του Νεπάλ καταδίκασε σε θάνατο 6 άτομα , τα οποία κρίθηκαν ένοχα για τον θάνατο 7 ανδρών αφού τους πούλησαν ένα δηλητηριώδες μύκητα ως αφροδισιακό.

Δεκατρία ακόμα άτομα από το ίδιο χωριό κρίθηκαν ένοχα για συνενοχή στους φόνους και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ενός έτους ενώ 21 ακόμη κατηγορούμενοι αθωώθηκαν.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι ένοχοι μεταφέρθηκαν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας καθώς οι συγχωριανοί τους, από την νότια επαρχία Μανάγκ, απείλησαν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.


tsantiri.gr



Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν γιατί το Yarsagumba χρησιμοποιείται για αιώνες στην Ανατολή.