Η σελίδα της Wikipedia βρίσκεται σχεδόν σε κάθε αναζήτηση που κάνει κανείς στο Google. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν να δούμε τι ενδιέφερε περισσότερο τον κόσμο να διαβάσει, αφού η γνωστή ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια διαθέτει άρθρα που καλύπτουν την περιέργεια όλων.
Η έρευνα έγινε από τον φοιτητή του πανεπιστημίου Lund Institute of Technology της Σουηδίας, Johan Gunnarson και το αξιοσημείωτο των αποτελεσμάτων είναι πως καμία από τις 10 πρώτες σελίδες της Wikipedia δεν συμπίπτει με τις αντίστοιχη λίστα με τις 10 πιο συχνές αναζητήσεις στο Google.
Facebook - (32.647.942 επισκέψεις)
Πρώτο στη λίστα είναι το γνωστό κοινωνικό δίκτυο, όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό. Πιθανώς, πολλοί ακόμα αναζητούν το Facebook στο Google και κατά λάθος επιλέγουν το αποτέλεσμα της Wikipedia. Εκτός εάν, ο κόσμος το 2012 ήταν πολύ περίεργος να μάθει τι πραγματικά σημαίνει η λέξη “Facebook”.
Wiki - (29.613.759 επισκέψεις)
Όπως και παραπάνω, τα αποτελέσματα προέρχονται κυρίως από την αναζήτηση στο Google, ή ο κόσμος “τεμπελιάζει” να γράψει ολόκληρη τη λέξη.
Deaths in 2012 – (25.418.587 επισκέψεις)
Ενδιαφέρουσα αναζήτηση ομολογουμένως που μάλλον οφείλεται στον κυνισμό που κρύβουμε όλοι μέσα μας.
One Direction – (22.351.637 επισκέψεις)
Το Αγγλικό boy-band που βρίσκεται πρώτο στα charts, έχει μία λογική που βρίσκεται σε αυτή τη λίστα. Πολύ πιθανό, οι “μπερδεμένοι” γονείς να έψαχναν τι είναι αυτό που ασχολούνται τα παιδιά τους κάθε μέρα.
The Avengers – (22.268.644 επισκέψεις)
Η γνωστή ταινία υπερηρώων ξεπέρασε τον ανταγωνισμό στα box office αυτή τη χρονιά, βάζοντας στα ταμία της περισσότερα από 620 εκατομμύρια δολάρια. Πλέον έχει να περηφανεύεται και για το No.5 στη λίστα της Wikipedia.
Fifty Shades of Grey – (21.779423 επισκέψεις)
Πολλοί υποστηρίζουν πως το άρθρο στη Wikipedia είναι καλύτερο και από το ίδιο το βιβλίο. Τα νούμερα επισκεψιμότητα, εν μέρη τους δικαιώνουν.
2012 Phenomenon – (20.619.920 επισκέψεις)
Η προβλέψεις των Μάγια, για το τέλος του κόσμου, όπως είναι φυσικό τράβηξαν τα βλέμματα του κοινού, βέβαια είναι ίσως λίγο ανησυχητικό το γεγονός πως το ενδιαφέρον για τους One Direction ήταν μεγαλύτερο από την είδηση της συντέλειας.
The Dark Knight Rises – (18.882.885 επισκέψεις)
Το επικό τέλος της τριλογίας του Christopher Nolan, βρέθηκε δεύτερο στα box office, με κέρδη σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια. Όπως είναι φυσιολογικό δεν πέρασε απαρατήρητο ούτε στη Wikipedia.
Google – (18.508.719 επισκέψεις)
Όπως συνέβη με το Facebook και το Wiki, μάλλον αυτό συμβαίνει όταν ψάχνει κανείς στο Goggle την λέξη Google.
The Hunger Games – (18.431626 επισκέψεις)
Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται η γνωστή ταινία που συγκέντρωσε 410 εκατομμύρια δολάρια. Η σελίδα στη Wikipedia, αφορά τη σειρά βιβλίων βέβαια, αλλά σίγουρα η κινηματογραφική παραγωγή έπαιξε το ρόλο της στα αποτελέσματα
techit.