Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
3/4 φλιτζανιού βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 ποτήρι γάλα χλιαρό
85 γραμ μαγιά νωπή
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαχλέπι κοπανισμένο
1/2 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ σας κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι το μαχλέπι ,τη μαστίχα και το ξύσμα. Σ 'ενα κατσαρολάκι λειώνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη χωρίς να κάψουν και τα προσθέτετε στο αλεύρι. Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα.Τα προσθέτετε στο μείγμα του αλευριού.Ζυμώνετε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό νερό για 30 λεπτά. Την ξαναζυμώνετε με το χέρι αυτή τη φορά και την αφήνετε για άλλα 30 λεπτά. Τοποθετείτε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα περίπου Αλείφετε με αυγό και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.
Καλή Επιτυχία και Καλή Χρονιά!!
yahoo.