English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

10 αποφάσεις για το νέο έτος


Μια λίστα με 10 σημαντικές αποφάσεις που θα μπορούσατε να πάρετε για το νέο έτος, αλλά και για κάθε έτος που ακολουθεί.

1. Ξεκινήστε.

Tο συναίσθημα που μας διακατέχει όταν κάνουμε το πρώτο βήμα είναι πολύ πιο ευχάριστο από το συναίσθημα που έχουμε όταν παραμένουμε αδρανείς σκεφτόμενοι το πρώτο βήμα. Οπότε, σηκωθείτε και ξεκινήστε. Κάντε το πρώτο βήμα για το τρέχον έτος – έστω και αν πρόκειται για ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός.
Η μεγαλύτερη ικανοποίηση που θα νιώσετε δεν θα είναι όταν τελειώσετε, αλλά μόλις συνειδητοποιήσετε ότι βρήκατε τη δύναμη να ξεκινήσετε.

2. Δουλέψτε σκληρά για τα ουσιώδη.

Μην είστε απασχολημένοι, να είστε παραγωγικοί. Μην προβληματίζεστε για το χρόνο, αλλά για τα αποτελέσματά. Δώστε προτεραιότητα στα σημαντικά και ξεκινήστε με αυτά.
Και μην περιμένετε ότι θα είναι εύκολο να φτάσετε στο στόχο σας. Αν δεν ήταν δύσκολο, θα το είχατε ήδη πετύχει. Αυτά που αξίζουν την προσπάθεια, είναι συνήθως τα δύσκολα.

3. Ακολουθήστε τον δρόμο που χαράξατε.

Επιτυχημένη ζωή είναι αυτή στην οποία κατανοήσαμε και επιδιώξαμε τη δική μας πορεία, και όχι τα όνειρα των άλλων.
Θα πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι σωστό για εμάς.  Κανείς άλλος δεν φοράει τα παπούτσια μας. Συνεχίστε να κινήστε προς τα εμπρός, πέρα από την αρνητική περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Κάντε ό, τι κάνετε, για εσάς.  Και αν συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε στο σωστό δρόμο, βρειτε τη δύναμη να ξεκινήσετε ξανά από την αρχή για μια νέα πορεία.

4. Βελτιώστε την αυτοπεποίθησή σας.

Πιστέψτε ότι μπορείτε. Πιστέψτε ότι είστε σε θέση να πάτε παραπέρα από όσο πήγατε μέχρι τώρα. Πιστέψτε ότι είστε αρκετά νέοι, αρκετά ώριμοι, αρκετά έξυπνοι και αρκετά δυνατοί για να πετύχετε τους στόχους σας. Μην επιτρέπετε λανθασμένες πεποιθήσεις να σας βάζουν εμπόδια. Και σίγουρα μην αποπροσανατολίζεστε από ανθρώπους γύρω σας που δεν είναι στο σωστό δρόμο.

5. Εστιάστε στις λύσεις.

Η ζωή πηγαίνει καλύτερα όταν επιλέγουμε και εμείς να συμβαίνει αυτό. Οι αρνητικοί άνθρωποι κάνουν πολύ θόρυβο σχετικά με το πόσο άσχημα είναι τα πράγματα, ενώ οι θετικοί άνθρωποι λειτουργούν αθόρυβα και βελτιώνουν σταθερά τα πράγματα.
Πάντα υπάρχουν προβλήματα, πάντα υπάρχουν προκλήσεις, και πάντα υπάρχουν άνθρωποι πρόθυμοι να μετατρέψουν τις προκλήσεις και τα προβλήματα σε μεγάλες ευκαιρίες. Όσοι έχουν τη δύναμη, την αποφασιστικότητα και την πειθαρχία να το πράξουν, δημιουργούν μια καλύτερη ζωή για όλους. Προσπαθήστε να είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους.

6. Αποδεχτείτε τα πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε.

Εάν χρησιμοποιείτε αρνητική ενέργεια για να ωθήσετε κάτι μακριά σας, τότε είναι σαν να το καλείτε να παραμείνει.
Επιλέξτε να αποδεχθείτε την πραγματικότητα, να είστε θετικοί και δυναμικοί, δεν χρειάζεται να ελέγχετε κάθε μικρή λεπτομέρεια , και συνεχίστε με ηρεμία τη ζωή σας.

7. Αφήστε το παρελθόν εκεί όπου ανήκει.

Μην σκοντάψετε σε κάτι πίσω σας και μην χρησιμοποιείτε το παρελθόν ως δικαιολογία για να χάσετε το σήμερα. Δεν επουλώνονται οι πληγές του παρελθόντος, σκάβοντας βαθιά μέσα τους.
Η αποδοχή είναι το πικρό χάπι που πρέπει να πάρετε με γενναιότητα για να προχωρήσετε πέρα από τις στεναχώριες του χθες. Είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνετε. Το παρελθόν υπαγορεύει το μέλλον, μόνο αν το επιτρέπετε.

8. Εξισορροπείστε την εργασία με την απαραίτητη ξεκούραση.

Κάποιες φορές είναι καλύτερο να ξεκουράζεστε ώστε να μπορείτε μετά να δείτε με διαφορετική ματιά την εργασία σας. Όταν είστε καταπονημένοι ή εξουθενωμένοι από μία δουλειά, τότε είστε επιρρεπής σε λάθη και αυξάνετε τις πιθανότητες να μην καταφέρετε να βγάλετε το αποτέλεσμα που θέλετε.
Ο μυθιστοριογράφος Zadie Smith είπε κάποτε, «Όταν τελειώσετε το μυθιστόρημα σας, εφόσον τα χρήματα δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα και δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε άμεσα τις πωλήσεις, βάλτε το σε ένα συρτάρι και  απομακρυνθείτε από αυτό. Το μυστικό για την αξιολόγηση της δουλειάς σας είναι απλό: θα πρέπει να γίνετε ο αναγνώστης του μυθιστορήματος και όχι ο συγγραφέας του. Παρόλο που ο  Smith αναφέρεται σε ένα μυθιστόρημα, εντούτοις είναι μια συμβουλή που όλοι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για οτιδήποτε εργαζόμαστε.

9. Δείξτε την αγάπη σας.

Δεν χρειάζεται να είστε τέλειος για να είστε τέλειος φίλος ή εραστής, αλλά η δέσμευση και η προσήλωση στις σχέσεις σας είναι απόλυτη ευθύνη σας. Οι σχέσεις διαρκούν για μια ζωή μόνο όταν και οι δύο άνθρωποι κάνουν την επιλογή να την διατηρήσουν, να αγωνιστούν για αυτήν, και να εργαστούν για αυτήν. Ούτε οι πράξεις αγάπης χρειάζεται να είναι υπερβολικές, το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι αληθινές. Και η αληθινή αγάπη εμφανίζεται πάντα στις πράξεις, και όχι στα λόγια.

10. Βοηθήστε ν” αλλάξει η ζωή κάποιου.

Δεν έχει σημασία πόσο τεράστιες φαίνονται να είναι οι προκλήσεις και τα προβλήματα, ή πόσο μικροί αισθάνεστε μερικές φορές. Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στον κόσμο. Οι πράξεις σας μπορούν να έχουν σημασία. Στην πραγματικότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των θετικών αλλαγών που έρχονται στη ζωή κάποιου, συμβαίνουν  μόνο και μόνο επειδή κάποιος άλλος νοιάζεται γι “αυτούς, πιστεύει σ” αυτούς, και τους παρακινεί. Γίνετε αυτός που θα αλλάξει προς τη θετική κατεύθυνση τη ζωή, έστω και μόνο ενός, άλλου ατόμου.