English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Μιλούν για "Τρίγωνο των Βερμούδων" και στη Βενεζουέλα



Το αρχιπέλαγος Λος Ρόκες στη Βενεζουέλα, όπου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς την περασμένη Παρασκευή το ιδιωτικό αεροσκάφος με τον επικεφαλής του ιταλικού οίκου μόδας Missoni, εξελίσσεται σε ένα νέο “Τρίγωνο των Βερμούδων”. Μία σειρά από αεροπορικά δυστυχήματα και εξαφανίσεις-θρίλερ έχουν εγείρει συγκρίσεις με το περίφημο “Τρίγωνο” στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαϊάμι, Βερμούδων και Πουέρτο Ρίκο, όπου έχουν χαθεί μυστηριωδώς αεροσκάφη και πλοία.
Από τα μέσα της δεκαετίας του '90 μέχρι σήμερα, έχουν καταγραφεί 15 περιστατικά όπου αεροσκάφη εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, εξαφανίστηκαν ή συνετρίβησαν στη συγκεκριμένη περιοχή. Το 2008, 14 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή. Τα σωστικά συνεργεία δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα συντρίμμια, ενώ βρήκαν μόνο μία σορό.
Οι ντόπιοι προτιμούν αντί για “Τρίγωνο των Βερμούδων” να μιλούν για την “Κατάρα του Λος Ρόκες”. Ο 58χρονος κληρονόμος του ιταλικού οίκου μόδας, Βιτόριο Μισόνι, πιθανόν να μη γνώριζε για όλα αυτά. Επισκέφθηκε το νησιωτικό σύμπλεγμα για να περάσει τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το δικινητήριο αεροσκάφος ΒΝ-2 Islander, στο οποίο επέβαινε μαζί με τη σύζυγο του και άλλο ένα ζευγάρι, εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του με προορισμό το Καράκας.