English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ποια είναι η νέα... μόδα στον τουρισμό;



Μια απλή... πισίνα και ένα σπα δεν αρκούν για να περάσετε ευχάριστα τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο. Η νέα... μόδα επιβάλλει αρωματοθεραπεία, φωτοθεραπεία και καθαρισμό του αέρα!
Τα ξενοδοχεία που προσφέρουν "θεραπευτικό τουρισμό" ή αλλιώς "τουρισμό ευεξίας" και τον τύπο ολιστικής ιατρικής Αγιουρβέδα, αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση το 2013, σύμφωνα με έκθεση που παρακολουθεί την παγκόσμια βιομηχανία.
Τα γυμναστήρια, οι πισίνες και τα σπα υπάρχουν στους χώρους των περισσότερων ξενοδοχείων, αλλά οι διεθνείς αλυσίδες και τα ξενοδοχεία μπουτίκ θα ενισχύσουν τις προσφορές τους προσθέτοντας υπηρεσίες όπως γυμναστική στο δωμάτιο, προγράμματα ύπνου, οργανωμένες διαδρομές τζόγκινγκ και μενού με προϊόντα χωρίς γλουτένη και για χορτοφάγους.
"Τα ξενοδοχεία συνειδητοποιούν ότι όσο ταξιδεύουν οι άνθρωποι θέλουν να παραμένουν υγιείς", είπε στους δημοσιογράφους η Σούζι Έλις, πρόεδρος της εταιρείας SpaFinder Wellness, που συντάσσει την ετήσια έκθεση πρόβλεψης των τάσεων.
Κάποιες αλυσίδες αμερικανικών ξενοδοχείων θα εντάξουν στις παροχές τους διαδρομές τζόγκινγκ με τη συνοδεία υπαλλήλου υποδοχής ξενοδοχείου, ενώ άλλα θα εγκαινιάσουν δωμάτια σχεδιασμένα για "ευ ζην" με αρωματοθεραπεία, καθαρισμό του αέρα ή φωτοθεραπεία για αφύπνιση.