English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Το μούσι κάνει καλό στην υγεία!



Ο Ben Affleck, ο George Clooney και ο Hugh Jackman είναι μερικοί από τους διάσημους που άφησαν μούσι και είναι πολύ πιθανό να μην μετανιώσουν για αυτήν την επιλογή τους, όταν μάθουν ότι έκαναν μια σοφή κίνηση και για την υγεία τους. Αν λοιπόν νομίζατε ότι το μούσι σας κάνει απλώς πιο γοητευτικούς και αρρενωπούς κάνετε λάθος! Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι καλό και για την υγεία των ανδρών.

Προστατεύει από αλλεργιογόνα

Όσοι είναι αλλεργικοί στη σκόνη, τα ακάρεα ή τη γύρη μπορούν να προστατευτούν από τα αλλεργιογόνα, αν αφήσουν μούσι ή μουστάκι. Η θεωρία είναι ότι το μουστάκι εμποδίζει τα αλλεργιογόνα να φθάσουν εύκολα στους αεραγωγούς προστατεύοντάς τους άνδρες από την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων. 


Διατηρεί το δέρμα υγιές

Το μούσι βοηθάει το δέρμα να διατηρηθεί υγιές και ενυδατωμένο καθώς το προστατεύει από τον αέρα, την ατμοσφαιρική ρύπανση και το κρύο που το αφυδατώνει. Με τον τρόπο αυτό η γενειάδα προστατεύει το δέρμα του άνδρα και από την πρόωρη γήρανση. 

Αποτρέπει τα κρυολογήματα

Το μούσι στο λαιμό, κάτω από το πηγούνι, διατηρεί υψηλή τη θερμοκρασία στην περιοχή γεγονός που σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς μπορεί να μας προστατεύσει από το κρυολόγημα και από συμπτώματα όπως ο πονόλαιμος ή ο βήχας. Η υψηλή θερμοκρασία στην περιοχή βοηθάει το σώμα μας να αντιμετωπίσει αυτά τα συμπτώματα καλύτερα.Οι άνδρες που έχουν μακρύ μούσι διαθέτουν λοιπόν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τους υπόλοιπους, όταν ο καιρός είναι κρύος καθώς αποτελεί έναν καλό μονωτή που διατηρεί ζεστό το λαιμό τους.

Προλαμβάνει τα δερματικά εξανθήματα  

Εφόσον δεν ξυρίζεστε σημαίνει ότι δεν έχετε και τον κίνδυνο να εκδηλώσετε δερματικά εξανθήματα που μερικές φορές προκαλούνται από το ξύρισμα.  Ακόμη το ξύρισμα προκαλεί συχνά βακτηριακές λοιμώξεις στο δέρμα, υποστηρίζει ο Dr. Martin Wade, δερματολόγος από γνωστή δερματολογική κλινική του Λονδίνου.