English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η μικρή Μαλάλα αναρρώνει


Η 15χρονη Πακιστανή Μαλάλα που πυροβολήθηκε στο κεφάλι από Ταλιμπάν γιατί υπερασπίστηκε το δικαίωμά της στη γνώση και τη μάθηση αναρρώνει μετά από επανορθωτική χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στη Βρετανία. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Μαλάλα έχει καταστεί σύμβολο της χειραφέτησης των γυναικών και των νεαρών κοριτσιών από την καταπίεση των Ταλιμπάν και τώρα με τις δυνάμεις της να επανέρχονται σιγά σιγά δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει την κοινωνία. 


Μια ημέρα μετά την 5ωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των τραυμάτων στο κρανίο της η 15χρονη μίλησε και περιέγραψε τη σταδιακή της ανάρρωση. «Μπορώ να περπατήσω λίγο, μπορώ να μιλήσω, γενικά νιώθω καλύτερα» εμφανίζεται να λέει σε βίντεο που τράβηξε το προσωπικό του νοσοκομείου. 

Η νεαρή μαθήτρια είχε πυροβοληθεί εξ επαφής στο κεφάλι τον περασμένο Οκτώβριο από μέλος των Ταλιμπάν με την κατηγορία ότι ως γυναίκα δεν θα έπρεπε να μαθαίνει γράμματα και να διδάσκεται. 

Για καλή της τύχη η σφαίρα δεν έκοψε το νήμα της ζωής της και η ιστορία της συγκίνησε τη Βρετανία. Η Μαλάλα μεταφέρθηκε σε ειδικό νοσηλευτικό κέντρο της Βρετανίας που ειδικεύεται στη θεραπεία τραυμάτων στρατιωτών από πολεμικές επιχειρήσεις. Οι γιατροί που την παρακολουθούν δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την ταχύτατη ανάρρωση της και ευελπιστούν να της δώσουν σύντομα εξιτήριο. 






real