English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Σπάστε τις κάμερες και κερδίστε - Η παρανομία έγινε διαγωνισμός στη Γερμανία


«Σκοτώστε τον Big Brother και κερδίστε», είναι ο στόχος του παράξενου «παιχνιδιού» που ξεκίνησαν ακτιβιστές στο Βερολίνο και άλλες Γερμανικές πόλεις. 
Οι κανόνες του Camover είναι οι «παίκτες» να βγουν στο δρόμο της πόλης και να καταστρέψουν όσες περισσότερες κάμερες ασφαλείας μπορούν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, το Camover έχει ως μακροπρόθεσμο στόχο να καταστραφεί εντελώς το σύστημα με τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην πόλη και παρακολουθούν κάθε στιγμή τους ανθρώπους.

Σε ειδική ιστοσελίδα, η οποία αλλάζει συχνά διεύθυνση ώστε να μην είναι εύκολα προσβάσιμη από την αστυνομία, οι «παίκτες» σημειώνουν πόσες κάμερες κατέστρεψαν, ξεριζώνοντας τες από τον τοίχο, σπάζοντας τες, ή κόβοντας απλώς τα καλώδιά τους και παίρνουν τους αντίστοιχους πόντους.

Μιλώντας στην Guardian, ο ιδρυτής του Camover εξηγεί: «Σκεφτήκαμε ότι αν το ονομάσουμε παιχνίδι, θα παρακινήσει όλα τα ανενεργά άτομα εκεί έξω. Όμως αν και το αποκαλούμε παιχνίδι, είμαστε πολλοί σοβαρό γι 'αυτό: Στόχος μας είναι να καταστρέψουμε όσες κάμερες μπορούμε και να σταματήσουμε την βιντεοεπιτήρηση της πόλης μας»

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε ως μια διαμαρτυρία ενάντια στο Ευρωπαϊκό Αστυνομικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στο Βερολίνο στις 19 Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει πραγματικό βραβείο για το παιχνίδι. Ο νικητής θα λάβει απλά την ηγετική θέση σε μια διαμαρτυρία που θα λάβει μέχρι τρεις ημέρες πριν από το συνέδριο αρχίζει.