English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Μπαλέτα Bolshoi: Η σκοτεινή πλευρά τους

bolshoi_426204257.jpg


Τα  φημισμένα μπαλέτα  Bolshoi, τα διασημότερα στον κόσμο, πίσω από τη λάμψη τους έχουν και την σκοτεινή τους πλευρά. Όταν σβήνουν οι προβολείς και πέφτει η αυλαία οι ίντριγκες και οι αντιζηλίες, μεταξύ των χορευτών, παίρνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Την περασμένη εβδομάδα, είχε δεχθεί επίθεση με οξύ από άγνωστο, ο 42χρονος καλλιτεχνικός διευθυντής των μπαλέτων Bolshoi, Sergei Filin, έξω από το σπίτι του στη Μόσχα. (φωτογραφίες στο τέλος του κειμένου).
Ο Filin νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και οι γιατροί φοβούνται ότι μπορεί ακόμα και να χάσει την όρασή του. Παρόλα αυτά συνεχίζει να είναι αισιόδοξος και να αγωνίζεται για την βελτίωση της υγείας του. Λέει ότι αφού τα χέρια και τα πόδια του είναι στη θέση τους μπορεί να καταφέρει τα πάντα.
Η εκπρόσωπος των Bolshoi δήλωσε ότι ο Ρώσος χορογράφος δεχόταν συνεχώς απειλές, από τότε που ανέλαβε τη θέση, κάτι που συνέβαινε και με τους προκατόχους του.
Άγνωστοι είχαν καταστρέψει τα λάστιχα του αυτοκινήτου του με μαχαίρι και ο λογαριασμός του στο facebook είχε παραβιαστεί από hackers, που αναρτούσαν στον τοίχο του προσβλητικές δημοσιεύσεις.
Το Bolshoi Theatre ιδρύθηκε το 1776 από τον Πρίγκιπα Peter Urusov και τον Michael Maddox. Οι μεγαλύτεροι και διασημότεροι χορεύτες έγραψαν την ιστορία τους, στο πέρασμα των αιώνων.
Είναι όμως πολύ συνηθισμένες οι ίντριγκες μεταξύ των καλλιτεχνών που όταν μετά από εξαντλητικές πρόβες ατελείωτων ωρών, βλέπουν ότι χάνουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο μέσα από τα χέρια τους και να δίνεται σε άλλο χορευτή είναι λογικό να δημιουργούνται αντιζηλίες, που πολλές φορές φθάνουν σε ακραιές καταστάσεις.
Πολλές φορές βρέθηκαν καρφίτσες στα κοστούμια των πρωταγωνιστών, ή σπασμένα γυαλιά μέσα στα παπούτσια μπαλέτου των χορευτών. Λέγεται μάλιστα ότι κάποιος από το κοινό, είχε πετάξει πάνω στη σκηνή μια ψόφια γάτα, για να δημιουργήσει πρόβλημα στην παράσταση.
Πιθανολογείται λοιπόν ότι η επίθεση στον καλλιτεχνικό διευθυντή έγινε από απογοητευμένο χορευτή ή χορεύτρια που επιθυμούσε κάποιον ρόλο στις παραστάσεις των φημισμένων αυτών μπαλέτων.
Επιμέλεια Ζαμπετάκη Ε.

pontos-