English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Το GPS που οδηγεί στην καρδιά μας



Αν νομίζετε ότι το GPS είναι χρήσιμο μόνο για να φθάσετε στον προορισμό σας πρέπει να μάθετε ότι κάποια μέρα μπορεί να σώσει τη ζωή σας!
Με τη βοήθεια μιας νέας τεχνολογίας οι γιατροί χρησιμοποιούν GPS με το οποίο φτάνουν σε δυσπρόσιτα σημεία του σώματος. 
Συγκεκριμένα οι ειδικοί από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης χρησιμοποιούν την τεχνολογία GPS για θεραπεύσουν την κολπική μαρμαρυγή, την πιο συχνή μορφή καρδιακής αρρυθμίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CBS. 
"Το κάναμε σήμερα για πρώτη φορά, ποτέ δεν είχε γίνει στο παρελθόν κάτι παρόμοιο",  δήλωσε στο CBS ο Dr. Moussa Mansour,  από το Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης.
Κατά τη διάρκεια της κολπικής μαρμαρυγής, η καρδιά στέλνει γρήγορα, άτακτα ηλεκτρικά σήματα αναγκάζοντας τον καρδιακό μυ να λειτουργήσει γρήγορα και ακανόνιστα. 
Η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει στον ασθενή κόπωση, δυσκολία στην αναπνοή και μειωμένη αντοχή, ενώ είναι δυνητικά επικίνδυνη για τη ζωή του.
Εκτιμάται ότι 2,66 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή, ενώ ο κίνδυνος αυξάνεται με την ηλικία.
Οι ειδικοί χρησιμοποιώντας μια νέα μέθοδο που συνδυάζει την τεχνολογία GPS με ακτίνες x-rays φτάνουν με ακρίβεια στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα από αρτηρία του ποδιού με τη βοήθεια καθετήρα και το επιδιορθώνουν. Δείτε το βίντεο: 

Μάνος Σιγανός