English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Το 37% των Αμερικανών δεν έχουν επίγνωση της πραγματικότητας


ravensburger-12780-large (1)
Το 6% των Αμερικανών πιστεύει ότι υπάρχουν μονόκεροι. Το 36% πιστεύει στα UFO. Το εντυπωσιακό ποσοστό του  24% πιστεύει ότι συνυπήρξαν οι δεινόσαυροι με τους  ανθρώπους. Το 18% εξακολουθεί  να πιστεύει ότι ο ήλιος περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Σχεδόν το 30% νομίζει ότι το cloud computing σχετίζεται με... σύννεφα. Ένα μεγάλο ποσοστό που προκαλεί θλίψη, της τάξης του 18%, νομίζει ότι ο  Αμερικανός πρόεδρος είναι μουσουλμάνος. 
Πιστεύετε στους αγγέλους; To 45% των Αμερικανών πιστεύει. Ένα απίστευτα μεγάλο ποσοστό είναι πεπεισμένοι ότι ο Ομπάμα πρόκειται σύντομα να τους πάρει τα όπλα. Οπότε όταν ο Newtown σκότωσε με το όπλο του 20 μικρά παιδιά, κάτι που συνέβη λόγω του εθισμού της Αμερικής στα όπλα, τη βία και το φόβο , αυτοί έσπευσαν να αγοράσουν ακόμα περισσότερες σφαίρες.
Στο σύνολο και βγάζοντας τον μέσο όρο από όλα τα παραπάνω ποσοστά, είναι μάλλον ασφαλές να πούμε ότι περίπου το 37% των Αμερικανών δεν έχουν λαμπρά μυαλά. Ή μάλλον, ότι είναι εντυπωσιακά χαζοί. Ίσως πέρα ​​από κάθε ελπίδα για σωτηρία.
0QLlmw7ZIvP-_--
Μήπως ενοχληθήκατε από την τελευταία μου παρατήρηση; Ήταν μια ελιτίστικη και αγενής άποψη που δεν πρέπει να την λέμε; Πιθανώς. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό έχει σημασία, γιατί κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν διαβάζει αυτό το άρθρο, Διότι μόνο το 42% του πληθυσμού διαβάζει σε τακτική βάση, έστω και μη πολύπλοκα ή δυσκολονόητα κείμενα.  Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές, όλα τα reality shows, πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης και blogs καθώς και όλα τα σενάρια του Fox News, απευθύνονται σε άτομα επιπέδου 5ης δημοτικού.
Το ερώτημα: Πώς να επικοινωνήσεις με αυτούς τους ανθρώπους, όταν απλά αρνούνται ότι στηρίζεται στη λογική, στα γεγονότα, ή στη σύγχρονη γνώση; Πώς να συνεννοηθείς για προφανείς και ζωτικής σημασίας αλήθειες (συντηρητισμός, υπερθέρμανση του πλανήτη, δημόσια υγεία, σεξουαλικότητα, βασικές ανάγκες διατροφής κλπ), η έλλειψη κατανόησης των οποίων, κρατάει δέσμια την χώρα και την κάνει περίγελο του πολιτισμένου κόσμου;
________
Άρθρο του Mark Morford, αρθρογράφου της San Francisco Chronicle και του SFGate.com. Έχει κερδίσει δύο φορές την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό του National Society of Newspaper Columnists' και έχει προταθεί πολλές φορές για  τα βραβεία GLAAD Media Awards για την υποστήριξη του στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.