English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Στην πραγματική ιστορία ο Πρίγκιπας βίασε την Ωραία Κοιμωμένη .


Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο πολύ απέχουν τα μοντέρνα παραμύθια από τις αυθεντικές ιστορίες από τις οποίες είναι εμπνευσμένα. Οι αυθεντικές εκδοχές συχνά περιλαμβάνουν φόνο, αιμομιξία, και φρικτές τιμωρίες.

Η αρχική εκδοχή της ιστορίας της Ωραίας Κοιμωμένης γράφτηκε από έναν Ιταλό ποιητή, τον Giambattista Basile, τo 1634. Σε αυτή την εκδοχή, η Ωραία Κοιμωμένη δηλητηριάζεται και πέφτει αναίσθητη μέσα στο δάσος.  Οι ακόλουθοι της, νομίζοντας ότι είναι νεκρή, την αφήνουν να κείτεται εκεί και φεύγουν.

Λίγο καιρό αργότερα ένας πρίγκιπας ο οποίος έχει βγει στο δάσος για κυνήγι βρίσκει την αναίσθητη κοπέλα  και τη βιάζει. Από το βιασμό προκύπτει εγκυμοσύνη και εννέα μήνες αργότερα η -ακόμα αναίσθητη- Ωραία Κοιμωμένη γεννάει δυο μωρά.

Όταν οι νεράιδες του δάσους πήραν τα νεογέννητα και τα τοποθέτησαν πάνω στο στέρνο της για να θηλάσουν, το ένα μπέρδεψε τον αντίχειρα της και έβαλε αυτόν στο στόμα του αντί για τη θηλή της. Με αυτόν τον τρόπο ρούφηξε το δηλητήριο από το δάχτυλο της και έτσι τελικά ξύπνησε η Ωραία Κοιμωμένη.

 altereddimensions.