English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Οι πιλότοι πήγαν για ύπνο και άφησαν στη θέση τους δυο αεροσυνοδούς



Ακούγεται απίστευτο κι όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό! Κατά τη διάρκεια πτήσης των ινδικών αερογραμμών οι πιλότοι πήγαν να πάρουν έναν υπνάκο και άφησαν το αεροσκάφος στα χέρια δυο αεροσυνοδών, δηλαδή ακυβέρνητο.
Άγιο φαίνεται πως είχαν 160 επιβάτες ενός Boeing 747 της Air India που απογειώθηκε από την Μπανγκόγκ με προορισμό το Νέο Δελχί. Ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους αποφάσισαν μετά την απογείωση να πάρουν έναν υπνάκο στην πρώτη θέση και άφησαν στο πόστο τους, δυο αεροσυνοδούς!
Και όσο αυτοί κοιμόντουσαν, η μία από τις δυο αεροσυνοδούς απενεργοποίησε κατά λάθος τον αυτόματο πιλότο, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να μείνει ακυβέρνητο!
Ευτυχώς, οι πιλότοι, αν και δεν είχαν προλάβει να ξεκουραστούν αρκετά, ανέκτησαν τον έλεγχο και δεν συνέβησαν τα χειρότερα.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη τον περασμένο μήνα, αλλά έγινε γνωστό μόλις χθες. Όπως ήταν αναμενόμενο οι δύο πιλότοι παύθηκαν από τα καθήκοντά τους.
Δυστυχώς δεν πρόκειται για το πρώτο σοβαρό επεισόδιο που σημειώνεται στις ινδικές αερογραμμές. Όπως θυμίζει η Daily Telegraph, στην αρχή του έτους διαπιστώθηκε ότι ένας Ινδός πιλότος ήταν μεθυσμένος λίγο πριν την απογείωση, ενώ το 2010 εντοπίστηκαν πιλότοι με πλαστές άδειες.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΟΗΕ έχει κατατάξει την Ινδία στις 13 χώρες με τις χειρότερες επιδόσεις στην ασφάλεια των πτήσεων.