English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Δικάζεται και πάλι ο "επαγγελματίας επαναστάτης" Κάρλος



Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του Κάρλος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Ίλιτς Ραμίρες Σάντσες, άρχισε σήμερα στο Παρίσι απουσία των δικηγόρων του κατηγορουμένου, ο οποίος τους ζήτησε να μην εμφανιστούν στην ακροαματική διαδικασία της δίκης του για τέσσερις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν πριν από τριάντα χρόνια.
"Απαγόρευσα στους δικηγόρους μου να έλθουν να με υπερασπιστούν", δήλωσε ο 63χρονος Κάρλος μιλώντας στα γαλλικά κατά την έναρξη της διαδικασίας λίγο πριν από τις 12:00 (ώρα Ελλάδας) ενώπιον του ειδικού εφετείου κακουργημάτων του Παρισιού. Πράγματι, ούτε οι δύο γάλλοι συνήγοροι του Κάρλος ούτε οι ξένοι δικηγόροι του εμφανίσθηκαν στο δικαστήριο. "Δεν πρόκειται για κάτι εναντίον του δικαστηρίου (...) δεν έχω καμιά πρόθεση να σαμποτάρω τη δίκη", εξήγησε ο βενεζουελανός κατηγορούμενος, ο οποίος μέμφεται την άρνηση των αρχών της Βενεζουέλας να αναλάβουν τα έξοδα της υπεράσπισής του στη διάρκεια της δίκης που αναμένεται ότι θα διαρκέσει ως τις 26 Ιουνίου. Παρομοίασε την άρνηση αυτή με ένα "σαμποτάζ". Έτσι ζήτησε από το δικαστήριο να ορίσει αυτό τους δικηγόρους που θα τον εκπροσωπήσουν και να προχωρήσει η δίκη. "Δεν θα γνωρίζουν την υπόθεση, όμως εγώ την γνωρίζω, αυτό θα εξασθενήσει λίγο την υπεράσπιση, αλλά θα τα καταφέρουμε", διαβεβαίωσε ο Κάρλος.
Οι συνήγοροι που θα διορισθούν μπορούν ωστόσο να αρνηθούν το διορισμό τους, πράγμα που θα επιφέρει την αναβολή της δίκης. Οι δικηγόροι αυτοί θα πρέπει να βυθιστούν από τη μια ημέρα στην άλλη σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει δεκάδες τόμους και έχει χρονικό βάθος τριάντα ετών: ο Κάρλος δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για τέσσερις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία το 1982 και το 1983 και στοίχισαν τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ενώ προκάλεσαν περίπου 150 τραυματίες.