English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κλείνει σε μοναστήρι τους υπουργούς του



Έναν πρωτότυπο τρόπο για να... «δεθεί» με τα μέλη της κυβέρνησης του επέλεξε ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα. Θα τους κλείσει σε μοναστήρι. Κυριολεκτικά...
Μόνο για μια μέρα όμως! Το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο twitter. Την επόμενη Κυριακή, λοιπόν, ο Ιταλός πρωθυπουργός και οι 21 υπουργοί του θα συγκεντρωθούν σε ένα πρώην μοναστήρι της Τοσκάνης, όπου και θα περάσουν μαζί 24 ώρες, για να γνωριστούν καλύτερα και να συζητήσουν.
«Είναι ένας τρόπος για να γνωριστούμε, να καθορίσουμε ένα πρόγραμμα, να δημιουργηθεί ένα πνεύμα συνεργασίας που θυμίζει εκείνο των αποδυτηρίων στον αθλητισμό», ανέφερε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός.
Ο Λέτα διευκρίνισε ότι «κάθε υπουργός θα πληρώσει τα έξοδα διαμονής του».
Κατά πληροφορίες μπορεί να επιλεγεί ένα πρώην αβαείο που βρίσκεται έξω από την πόλη Σιένα, το οποίο έχει μετατραπεί, πλέον, σε πολυτελές ξενοδοχείο.
Στο μεταξύ, ο Λέτα απηύθυνε νέα έκκληση συνεργασίας προς την Γερμανία, σε συνέντευξή του (πριν την ορκωμοσία του) στο ιταλικό περιοδικό γεωπολιτικής Limes.
«Η Ιταλία αποτελεί σκέλος ενός ολοκληρωμένου συστήματος, στα πλαίσια του οποίου το γερμανικό είναι ένα ψεύτικο δίλημμα, από την στιγμή που σήμερα, οι Γερμανοί εξαρτώνται από την ιταλική οικονομία, οι Ιταλοί από εκείνη της Γερμανίας και άλλων χωρών κ.ο.κ. », είπε.
«Πρέπει να καταλάβουμε πώς να δοθούν οι αναγκαίες, αμοιβαίες εγγυήσεις. Πρέπει να διαχειριστούμε έξυπνα την λογική που μας επιβάλλει να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα σε λιτότητα και ανάπτυξη», πρόσθεσε.
Ο Ιταλός προοδευτικός πρωθυπουργός, αποσαφηνίζει, επίσης, ότι «η Ιταλία δεν φέρνει την πανούκλα στην Ευρωζώνη. Είναι το επίκεντρο, αντιθέτως, της κρίσης που απορρέει από μια εικοσαετή κακοδιαχείριση του ευρωπαϊκού οράματος».
«Στην Ιταλία, τα τελευταία δυο χρόνια, επιβλήθηκε ο ισοσκελισμός του ισοζυγίου, χάρη στον οποίο, σήμερα, είμαστε από τους καλύτερους μαθητές σε όλη την Ευρώπη. Η θυσία αυτή, όμως, αν δεν μετατραπεί σε οικονομική ανάπτυξη, κινδυνεύει να είναι εντελώς ανώφελη», ολοκληρώνει ο Ενρίκο Λέτα.