English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ποδηλάτης σώζεται από βέβαιο θάνατο



Αλήθεια ή ψέμα; Πραγματικότητα ή αποτέλεσμα καλού μοντάζ; Ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση. Το σίγουρο είναι ότι ο video με τον ποδηλάτη που σώζεται... τηλεκινητικά την τελευταία στιγμή από σύγκρουση με φορτηγό «σπάει» τα κοντέρ σε κλικ!
Το video από την Κίνα κάνει το γύρο του κόσμου εδώ και μερικές μέρες.
Όλα έχουν γίνει πριν από έναν χρόνο, στις 9 Μαΐου του 2012 όπως γράφει τη ημερομηνία από την κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει τα πάντα.
Ένας ποδηλάτης εμφανίζεται από το πουθενά, την ώρα που από τη διασταύρωση περνά ένα φορτηγό. Υπό κανονικές συνθήκες, το φορτηγό θα είχε παρασύρει τον ποδηλάτη, ίσως και να τον είχε σκοτώσει.
Αλλά εκατοστά του δευτερολέπτου πριν τη σύγκρουση, μια λάμψη εμφανίζεται και ξαφνικά ο ποδηλάτης βρίσκεται σώος στη διάβαση πεζών, πίσω από το φορτηγό.
Ο οδηγός του οχήματος κατεβαίνει και ψάχνει τον ποδηλάτη κάτω από το φορτηγό του. Και μένει άναυδος όταν τον βλέπει σώο, απέναντι.
Μια φιγούρα, με σκούρα ρούχα και κουκούλα, φαίνεται δίπλα στον ποδηλάτη, να αφήνει το ποδήλατό του και να απομακρύνεται. Δεν μιλά σε κανέναν από τους δυο. Ούτε ο οδηγός που έχει αρχίσει να κινείται προς το μέρος του παρολίγον θύματος, του απευθύνει το λόγο.
Πολλοί μίλησαν για περιστατικό τηλεμεταφοράς. Πως ο μαυροφορεμένος ήταν ο φύλακας άγγελος που ποδηλάτη, που εμφανίστηκε και τον «μετέφερε» σώο μερικά μέτρα πίσω από το φορτηγό.
Γίνονται όμως αυτά; Ή μήπως όλα είναι προϊόν μοντάζ;
Δείτε ΤΟ VIDEO