English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Ο θάνατος του Bruce Lee



lee, bruce, σεναρια, θανατος

Πριν 39 χρόνια, πέθανε ο θρύλος των πολεμικών τεχνών, ο Bruce Lee. Μάλιστα «έφυγε» τόσο ξαφνικά που άφησε ημιτελή την τελευταία του ταινία, η οποία έφερε τον ειρωνικό τίτλο «Θανάσιμο παιχνίδι».

Η επίσημη εκδοχή θανάτου του Bruce Lee αναφέρει ότι βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε ενώ η αιτία θανάτου ήταν εγκεφαλικό οίδημα, έπειτα από αλλεργία που παρουσίασε σε φάρμακο για τον πονοκέφαλο, που του είχε χορηγήσει μια ηθοποιός από το Χονγκ Κονγκ. 

Δεδομένου ότι ο θάνατος του Bruce Lee, συνέβη την περίοδο μάλιστα της μέγιστης ακμής του, πολλά ήταν τα σενάρια συνωμοσίας που οργιάζουν μέχρι σήμερα. Ανεπίσημη εκδοχή αναφέρει, ότι πέθανε στη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας όταν σε μια σκηνή που υποτίθεται ότι θα τον πυροβολούσαν, κάποιος άλλαξε την ψεύτικη σφαίρα με αληθινή. Η θεωρία αυτή «στηρίχτηκε» στο γεγονός ότι τότε υπήρχαν πολλοί που τους ενοχλούσε η δόξα και η φήμη που είχε δημιουργήσει ο ηθοποιός.

Επίσης πολλοί λένε ότι και ο γιος του πέθανε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο κι αυτός από σφαίρα στα γυρίσματα της δικής του ταινίας «Το Κοράκι», το 1993 κάνοντας λόγος για μία κατάρα που κυνηγούσε την οικογένεια.

Ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο για δολοφονία από μαφιόζους του Χονγκ Κονγκ γιατί ο Bruce Lee αρνήθηκε να τους πληρώσει χρήματα για προστασία. Πάντως πολύς κόσμος πιστεύει ο,τι τον σκότωσαν επειδή μέσα από τις ταινίες του αποκάλυπτε μυστικά των πανάρχαιων ασιατικών πολεμικών τεχνών. Άλλη μία θεωρία αναφέρει ότι ο άσος των πολεμικών τεχνών πέθανε από λήψη υπερβολικής ποσότητας ναρκωτικών. Κάποιοι μίλησαν για «δαίμονες» και διαβολικά πνεύματα που προκάλεσαν την εξόντωσή του.

Στην πραγματικότητα κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτα βέβαιος για τον τρόπο του θανάτου του, ο οποίος τον βρήκε στα 33 του χρόνια. Η ταφή του Bruce lee έγινε στο κοιμητήριο της λίμνης του Σηάτλ.


www.axortagos.gr