English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Έφτασε η ώρα για την πλήρη εφαρμογή των δικτύων 4G







Η τέταρτη γενιά τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, γνωστή και ως 4G, αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη των δικτύων κινητής.
Το 4G είναι κατασκευασμένο ειδικά για τη χρήση του Διαδικτύου στα κινητά και την αποστολή και λήψη δεδομένων με μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Το νέου τύπου δίκτυο έχουν υιοθετήσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 40 χώρες στον κόσμο, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Ιαπωνία, αλλά και μικρότερα κράτη, όπως η Αγκόλα, το Κιργιστάν και η Τανζανία.
Οι χώρες αυτές επενδύουν στο 4G γιατί αντιλήφθηκαν ότι η τεχνολογία αποτελεί ασφαλή κινητήρα οικονομικής ανάπτυξης, επιτρέποντας την επέκταση επιχειρήσεων και ευνοώντας τις ξένες επενδύσεις. Οι καταναλωτές σε αυτές τις χώρες μπορούν να παρακολουθούν τηλεόραση, να πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις βίντεο και να αγοράζουν αγαθά μέσω Διαδικτύου, πιο εύκολα, ενώ στον αναπτυσσόμενο κόσμο το 4G θα υποκαταστήσει τα ελλιπή σταθερά δίκτυα ευρυζωνικού Ιντερνετ.
Ερευνα της εταιρίας συμβούλων Capital Economics αποκαλύπτει ότι η χρήση δικτύων 4G είναι ικανή να υποστηρίξει 125.000 θέσεις εργασίας, προσφέροντας άμεση ενίσχυση της τάξης του 0,5% στο ΑΕΠ της χώρας.


www.kathimerini.gr με στοιχεία από BBC