English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Animation Countdown: Τα δέκα καλύτερα δικά μας (ίσως και δικά σου!)




wall+e+040412 Animation Countdown: Τα δέκα καλύτερα δικά μας (ίσως και δικά σου!)
Από τις κλασικές ταινίες του Disney μέχρι το Μυστικό των NIMH και από τον Τζίμη με το Γιγαντοροδάκινο στη Λαίδη και τον Αλήτη, όλοι μας μεγαλώσαμε με αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων.
Όμως η key word εδώ είναι: “μεγαλώσαμε“. Και μαζί μας “μεγάλωσαν” και τα ερεθίσματα που μας συγκινούν, οι εικόνες που μένουν χαραγμένες στην μνήμη μας και οι ήρωες που ταυτιζόμαστε.
Μεγάλωσαν και οι ίδιες οι ταινίες animation, εξελίσσοντας την τεχνική τους και μετατρέποντας την μορφή τους.
Το Cosmo.gr με αφορμή και την ταινία Λόραξ που βγαίνει σήμερα στις αίθουσες, έφτιαξε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων των τελευταίων ετών. Enjoy!


10. THE INCREDIBLES

incredibles+01 Animation Countdown: Τα δέκα καλύτερα δικά μας (ίσως και δικά σου!)

Μια οικογένεια υπερηρώων και η προσπάθειά της να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Γέλιο αλλά και συγκίνηση στην ταινία της Pixar, που αφηγείται την ιστορία των “Απίθανων“.
9. MADAGASCAR
Πανδαιμόνιο γέλιου στην πιο αυθόρμητη ταινία animation τηςDreamWorks. Οι λεμούριοι και ο τρελός χορός έχουν μείνει στην ιστορία!


8. BROTHER BEAR

brother+bear Animation Countdown: Τα δέκα καλύτερα δικά μας (ίσως και δικά σου!)

Άλλη μια δακρύβρεχτη ταινία και από τις τελευταίες με την παραδοσιακή τεχνική από την Disney. Μια συγκινητική ιστορία λύτρωσης και συγχώρεσης.
7. ICE AGE
Οι χαρακτήρες της ταινίας είναι τόσο διαφορετικοί αλλά η χημεία μεταξύ τους είναι απίστευτη. Στην αυγή μιας νέας εποχής τέσσερα προϊστορικά ζώα παλεύουν για την επιβίωσή τους. Αξιολάτρευτος οScrat!


6. FINDING NEMO
Η γλυκιά ιστορία ενός υπερπροστατευτικού πατέρα που παλεύει να ξαναβρεί τον χαμένο γιο του. Και σίγουρα όλα περιπλέκονται αν είσαι ένα ψάρι κλόουν στον απέραντο ωκεανό!


5. SHREK
Η ιστορία ενός πράσινου τέρατος που θέλει να γίνει πρίγκιπας, ή μάλλον που θέλουν να τον κάνουν πρίγκιπα! Ξεκαρδιστικός οShrek με απίστευτους χαρακτήρες σε μια ταινία που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Η σάτιρα των παραδοσιακών παραμυθιών είναι εμφανής σε όλη την ταινία αλλά και τα χιλιάδες sequel.


4. TOY STORY
Η πρώτη μεγάλη ταινία της Pixar και ένα τεχνολογικό θαύμα στα μάτια των παιδιών που είχαν συνηθίσει τα κλασικά “ζωγραφιστά” κινούμενα σχέδια.


3. TANGLED
Από τις πιο γλυκές αλλά και αληθινές πριγκίπισσες της Disney, η ξανθομαλλούσα Ραπουνζέλ αναρωτιέται “πότε θα αρχίσει η ζωή της”, και ψάχνει τη θέση της στον κόσμο.


2. UP

up+03 Animation Countdown: Τα δέκα καλύτερα δικά μας (ίσως και δικά σου!)

Σταμάτησα την ταινία στα πρώτα δέκα λεπτά γιατί πολύ απλά δεν μπορούσα να δω καλά από τα δάκρυα. Απίστευτα συγκινητική και όμορφη ταινία, προσφέρει δωρεάν “μαθήματα” για τις αξίες της ζωής. Κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων αλλά έλαβε και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
1. WALL-E

wall+e+04 Animation Countdown: Τα δέκα καλύτερα δικά μας (ίσως και δικά σου!)

Στην πρώτη θέση της λίστας, της καρδιάς μας, της κριτικής καταξίωσης. Βραβεύθηκε με το Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένου σχεδίου ενώ άξιζε και μια υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας.
Bonus
SOUTH PARK: BIGGER, LONGER & UNCUT

(δεν μπορούσα να μην το αναφέρω!)

cosmo.gr