English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Κινηματογραφικά όπλα




«Γκάνια» που θα θυμόμαστε για πάντα!

Όταν μιλάμε για σινεμά, το «ταπεινό» πιστόλι δεν πιάνει μία. Ο κινηματογράφος τη θέλει τη φαντασμαγορία του, πώς να το κάνουμε!Και μπορεί κάποτε να συμβιβαζόταν με εξάσφαιρα και μπερέτες, ωστόσο το θέαμα το καλό, το χολιγουντιανό, θέλει το κατιτίς παραπάνω.Χωρίς άλλη χρονοτριβή, ιδού τα 10 κορυφαία όπλα που έχουν φιγουράρει στη μεγάλη οθόνη.Μην περιμένετε ωστόσο μόνο επιστημονική φαντασία, εδώ μιλάμε για όπλα που είχαν προσωπικότητα και χαρακτήρα...Νο 10 - Captive Bolt Pistol («No Country For Old Men»)


Η ανατριχιαστική φιγούρα του Anton Chigurh (Javier Bardem) γίνεται ακόμα ανατριχιαστικότερη με την εξαίσια επιλογή όπλου: το πιστόλι που αναισθητοποιεί τις αγελάδες πριν από τη σφαγή! Μπορεί να είναι κομματάκι άβολο να περιφέρεσαι κουβαλώντας το, για τον Αnton όμως αποδείχθηκε άκρως λειτουργικό...Νο 9 - Ο «μικρός φίλος» («Scarface»)


«Πες γεια στον μικρό μου φίλο» (Say hello to my little friend)! Ποιος να ξεχάσει την περίφημη ατάκα του Σημαδεμένου, όταν μάλιστα αποδεικνύεται ότι ο «μικρός φίλος» μόνο μικρός δεν είναι. Ο Τony Montana τον χρησιμοποιεί για να γαζώσει μερικές ντουζίνες εχθρών, πριν πέσει τελικά νεκρός. Κι αν σας αρέσουν οι τυπικότητες, ο «μικρός φίλος» είναι ένα M16A1.Νο 8 - Proton Pack («Ghostbusters»)


Ο Egon Spengler ήταν πράγματι άσος στην οπλουργική. Το Proton Pack (εκτοξευτής ποζιτρονίων) μπορεί να είναι σχεδιασμένο για να φυλακίζει φαντάσματα, αν όμως βάλει κάποιον στο στόχαστρό του, τότε θα εκραγεί κάθε μόριο του σώματός του με ταχύτητα φωτός! Όχι κι άσχημα, Ghostbusters...Νο 7 - Το χρυσό πιστόλι («James Bond»)


Όποιος έχει δει τον «Άνθρωπο με το Χρυσό Πιστόλι», ξέρει τι μπορεί να κάνει το αριστούργημα αυτό. Βλέπετε το όπλο του Francisco Scaramanga παίρνει μόνο χρυσές σφαίρες 23 καρατίων! Κι όσο κι αν στα James Bond έχουμε δει κι έχουμε δει οπλάρες (θα θυμάστε το φονικό καπέλο του Odd Job;), το χρυσό πιστόλι ξεχωρίζει για το μοναδικό του design και την εξαιρετική φονικότητά του.Νο 6 - Τα νύχια του Wolverine («X-Men»)


Τι να λέμε τώρα, ενσωματωμένο υπερόπλο! Και οι υπόλοιποι X-Men διαθέτουν βέβαια σούπερ δυνάμεις, τίποτα ωστόσο δεν είναι πιο αξιομνημόνευτο από τα αδαμάντινα νύχια του Wolverine: μπολιασμένα στο σκελετικό του σύστημα, αυτά τα νύχια είναι ουσιαστικά άφθαρτα.Νο 5 - Noisy Cricket («Men in Black»)


Είναι αυτό που λέμε ότι κάποιες φορές τα μεγάλα πράγματα βγαίνουν σε μικρές συσκευασίες. Θα θυμάστε τη φάτσα του Will Smith όταν το πρωτοαντίκρισε, δεν ήταν και το καλύτερό του. Με το που σημάδεψε όμως και έριξε, τα πράγματα άλλαξαν δραστικά. Με δύναμη κτηνώδη, είναι το απόλυτο όπλο για τον μυστικό πράκτορα που μπορεί να χρειαστεί να ισοπεδώσει και καμιά πολιτεία στην αποστολή του... Νο 4 - Σπαθί «Hattori Hanzo» («Kill Bill»)


Δεν είναι ένα απλό κατάνα, είναι το σπαθί των σαμουράι με το βαρύτερο όνομα της πιάτσας! Δυσεύρετο, φονικό ως εκεί που δεν παίρνει, το «Kill Bill» δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς το επικό αυτό ξίφος. Όπως άλλωστε το θέτει και ο ίδιος ο Hattori Hanzo: «αν στο ταξίδι σου συναντήσεις τον Θεό, κι ο Θεός ο ίδιος θα κοπεί». Τον Θεό βέβαια δεν τον συνάντησε η «Νύφη» στην οδύσσειά της, συνάντησε όμως την O-ren Ishii... Νο 3 - Magnum 44 («Dirty Harry»)


Δεν είναι μόνο ότι το «τέρας» αυτό διέλυε τα πάντα στο πέρασμά του, είναι και η αμίμητη φιγούρα του Βρόμικου Χάρι (Clint Eastwood) και το απαράμιλλο στιλ που το φιγούραρε. «Αισθάνεσαι τυχερός, αλήτη;», ρωτούσε ο Χάρι και ήξερες τι θα επακολουθήσει. Ανεκτίμητο...Νο 2 - Μαστίγιο («Indiana Jones»)


Μιλώντας για οπλάρες, το μαστίγιο φαντάζει παιδικό παιχνίδι μπροστά στα άλλα «θηρία», αυτή ήταν ωστόσο η γοητεία του. Στα χέρια του Indiana μετατρεπόταν σε υπερόπλο και πάντα έβρισκε δημιουργικούς τρόπους να το χρησιμοποιεί. Αν κάτι θυμάσαι από τη μυθολογία του περίφημου αρχαιολόγου, είναι αναμφίβολα το «ταπεινό» του μαστίγιο. Νο 1 - Φωτόσπαθο («Star Wars»)


Από τη στιγμή που ο George Lucas εισήγαγε το lightsaber στο κινηματογραφικό σύμπαν (1977), έχει γίνει ο κακός χαμός. Η φονική λάμψη και ο ανεπανάληπτος μεταλλικός του ήχος έχουν στοιχειώσει τους σινεφίλ της Οικουμένης. Το γεγονός και μόνο ότι το βρίσκεις πανεύκολα και στον πραγματικό κόσμο, δείχνει τον σαματά που έχει κάνει στα μυαλά των ανθρώπων. Είθε η Δύναμη να είναι μαζί μας... 

newsbeast