English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Η αγάπη είναι η επιλογή



Καθημερινά είμαστε λυπημένοι και εκφράζουμε λύπη, θυμό και πίκρα.
Είναι δύσκολο, λόγω εγωισμού πάντα, να πούμε:
-«Λυπάμαι. Το ξέρω ότι σε πλήγωσα, αλλά θα ήθελα στο μέλλον να συμπεριφέρομαι διαφορετικά. Θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη μου στη δική σου γλώσσα. Θα ήθελα να ικανοποιούνται οι ανάγκες σου».
Πολλοί γάμοι μπορούν να σωθούν, αν και βρίσκονται στο χείλος του διαζυγίου, όταν τα ίδια τα ζευγάρια ξεπεράσουν τον εγωισμό και επιλέξουν... να αγαπιούνται.

Η αγάπη δεν διαγράφει το παρελθόν, αλλά κάνει διαφορετικό το μέλλον. Όταν επιλέγουμε να εκφράσουμε ενεργά την αγάπη μας στην κύρια γλώσσα αγάπης του συντρόφου μας, δημιουργούμε ένα συναισθηματικό κλίμα, μέσα στο οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα λάθη και τις συγκρούσεις του παρελθόντος.

Το να ικανοποιείτε την ανάγκη του συντρόφου σας για αγάπη, είναι μια επιλογή που πρέπει να κάνετε καθημερινά.

Αν μπορείτε μιλήστε τη γλώσσα της αγάπης, όπως αυτός την καταλαβαίνει και τότε ως εκ θαύματος η βαθύτερη συναισθηματική του ανάγκη θα ικανοποιηθεί και θα νιώσει ασφαλής για την αγάπη σας.

Έχετε δύο χέρια; Ανοίξτε τα! Σφίξτε τα και τραβήξτε τον σύντροφό σας προς το μέρος σας. Αγκαλιάζετε τον σύντροφό σας πολλές φορές την ημέρα και θα αρχίσετε να νιώθετε πιο άνετα.

Ανακαλύψτε την κύρια γλώσσα αγάπης του συντρόφου σας και επιλέξτε να τη μιλάτε. Το γεγονός μπορεί να μην σας γεμίσει με ενθουσιασμό και άλλα ζεστά συναισθήματα, αλλά κάντε το για λίγο για χάρη του συντρόφου σας.

Κάνοντάς το αυτό η συναισθηματική δεξαμενή της αγάπης του για εσάς θα γεμίζει και είναι πολύ πιθανό ότι θα σας το ανταποδώσει, μιλώντας τη δική σας γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο και η δική σας δεξαμενή αγάπης θα αρχίσει να γεμίζει και οι συναισθηματικές σας ανάγκες θα ικανοποιηθούν και προπάντων θα σωθεί ο γάμος σας.

Η αγάπη είναι η επιλογή... 


Πηγή: Οι πέντε γλώσσες της αγάπης, Gary Chapman