English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Χωρίς facebook δεν γίνεται δουλειά


Ένας στους πέντε εργαζόμενους απορρίπτει εργοδότες που απαγορεύουν τα social media


Χωρίς facebook δεν γίνεται δουλειά
Ένα στα πέντε άτομα που αναζητούν εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο (19,7%) δηλώνει ότι δε θα διάλεγε για εργοδότη κάποιον που δεν θα επέτρεπε την πρόσβαση στα social media στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Hays, μια εταιρεία που αναζητά εργαζόμενους στην Αγγλία, γράφει η mediapost.

Η έρευνα που έγινε μεταξύ 870 εργοδοτών και υποψηφίων εργαζομένων διαπίστωσε ότι το 50% των υπαλλήλων χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το 36% να δηλώνει ότι συνδέεται «περιστασιακά» και το 13.3% «καθημερινά.»

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι νεότεροι υποψήφιοι είναι πιο πιθανό να απαιτήσουν την πρόσβαση  στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης στο χώρο εργασίας. Σύμφωνα με τη Hays, πολλοί εργοδότες προσπαθούν να φιλοξενήσουν τις online συνήθειες των υποψηφίων: Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων εργοδοτών επιτρέψει την πλήρη πρόσβαση, το 43,2% επιτρέπει περιορισμένη πρόσβαση και το 44,3% πιστεύει ότι επιτρέποντας την πρόσβαση στα social media συμβάλλει στη διατήρηση ειδικευμένου εργατικού δυναμικού. Από την άλλη πλευρά, το 23,7% έχει απαγορεύσει εντελώς τα social media.

http://www.lifo.gr/