English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Στο ρεκόρ Guiness το Famous Grouse




Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guiness κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το The Famous Grouse, παρουσιάζοντας μία φιάλη με 228 λίτρα από το εξαιρετικό blended ουίσκι του.
Το αγαπημένο ουίσκι της Σκοτίας κέρδισε επάξια τη θέση του στο βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Guiness, μπροστά σε εκατοντάδες φίλους του που είχαν συγκεντρωθεί στο αποστακτήριό του The Famous Grouse Experience στο Perthshire, γιορτάζοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την 107η επέτειο των γενεθλίων του.
Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 12 Αυγούστου, το The Famous Grouse αποκάλυψε μία φιάλη με ύψος λίγο μεγαλύτερο από 1 μέτρο και 64 εκατοστά, που ξεπέρασε με άνεση το στόχο που είχε τεθεί για χωρητικότητα 200 λίτρων. Χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες ώρες για να γεμίσει η τεράστια φιάλη και η βοήθεια όσων είχαν την τύχη να παρευρεθούν σε αυτήν τη μοναδική γιορτή, μεταξύ των οποίων και δύο έλληνες φίλοι του The Famous Grouse, που είχαν αναδειχθεί νικητές του σχετικού διαγωνισμού στη σελίδα Famous for a Reason στο facebook.
H εντυπωσιακή φιάλη, που ταξίδεψε για περισσότερο από 1.200 μίλια από τη Σβέτλα της Τσεχίας, όπου φτιάχτηκε στο χέρι από τεχνίτες αντικειμένων από φυσητό γυαλί, εκτίθεται πλέον μόνιμα στο χώρο του The Famous Grouse Experience, ώστε να μπορούν να τη βλέπουν από κοντά όλοι οι επισκέπτες του παλιότερου και πιο δημοφιλούς αποστακτηρίου της Σκοτίας.
Ο Glen Gribbon, Director, The Famous Grouse, ανέφερε με αφορμή την – κυριολεκτικά – τεράστια αυτή επιτυχία: «Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για πολύ καιρό για να φτάσουμε σήμερα σε αυτή την ημέρα-ορόσημο. Τώρα μπορούμε πλέον να είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε αυτό το ρεκόρ πίσω στην πατρίδα του σκοτσέζικου whisky και ταυτόχρονα ανακουφισμένοι που και επίσημα πλέον έχουμε τη μεγαλύτερη φιάλη whisky στον κόσμο!»
Πέρα από το ότι έγιναν μάρτυρες ενός νέου παγκόσμιου ρεκόρ, όσοι βρέθηκαν στη μεγάλη γιορτή που διοργανώθηκε για τα 107 χρόνια από τη γέννηση του πιο αγαπημένου whisky της Σκοτίας απήλαυσαν επίσης πολλές live εκδηλώσεις, καθώς και ένα νέο whisky tour στο αποστακτήριο.
Αν θέλετε και εσείς να λαμβάνετε μέρος σε συναρπαστικούς διαγωνισμούς, αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της The Famous Family, ελάτε στην παρέα μας σε facebook (www.facebook.com/famousforareason) και twitter (www.twitter.com/famousgrouse_gr) και μοιραστείτε μαζί μας την πιο famous εμπειρία!
http://www.agronews.gr