English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Έπλενε τα χέρια της 300 φορές την ημέρα και έκανε 5 ώρες ντουζ!


Έπλενε τα χέρια της 300 φορές την ημέρα και έκανε 5 ώρες ντουζ!

H 40χρονη Τζούλια Αμπντουλάχ από τη Μαλαισία είναι εθισμένη στην καθαριότητα... 

Η παράξενη συμπεριφορά της άρχισε πριν από 20 χρόνια, αλλά σταδιακά χειροτέρεψε στο σημείο όπου το πλύσιμο των χεριών της γινόταν έως και 300 φορές την ημέρα, σπαταλούσε 5 ώρες στο ντους, ενώ λουζόταν 25 φορές την ημέρα!

Το πρόβλημα για την Τζούλια ξεκίνησε την περίοδο που δούλευε ως τεχνικός εργαστηρίου και συχνά ερχόταν αντιμέτωπη με δείγματα ούρων και κοπράνων, καθώς και δείγματα αίματος.

Άρχισε να ξοδεύει όλο και περισσότερο χρόνο για το πλύσιμο των χεριών της, από φόβο μην μολυνθεί. Μολονότι είχε υποψιαστεί ότι είχε ήδη αναπτύξει την λεγόμενη «ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή», δεν είχε ζητήσει ακόμη βοήθεια.

«Νόμιζα ότι θα μπορούσα να σταματήσω να πλένομαι ασταμάτητα», λέει η Τζούλια, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Έχασε τελικά τη δουλειά της, καθώς αργούσε στην δουλειά εξαιτίας της εμμονής της. Η Τζούλια βρέθηκε σε τέτοιο σημείο απελπισίας που άρχισε να ψάχνει τα σκουπίδια των γειτόνων της, ώστε αν βρει κάτι να το πουλήσει, καθώς λόγω της απόλυσής της αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, συγκέντρωσε μια συλλογή από σκουπίδια που κατέλαβαν το διαμέρισμα που μοιράζεται με τη μητέρα της. Η αποθησαύριση των σκουπιδιών έκανε το κλίμα του διαμερίσματος ανυπόφορο και έτσι η μητέρα της έπρεπε να κοιμηθεί στο κλιμακοστάσιο, καθώς δεν υπήρχε αερισμός ή φυσικό φως στο διαμέρισμα.

«Είχα νευριάσει πάρα πολύ με την κατάστασή μου και για τρεις μήνες δεν έκανα μπάνιο», είπε η Τζούλια, αλλά, όπως αποδείχθηκε, η ψυχαναγκαστική της φύση δεν είχε θεραπευτεί ούτε στο ελάχιστο.

«Κάλεσα τον Σύλλογο Ψυχικής Υγείας Σιγκαπούρης (SAMH) στην τηλεφωνική τους γραμμή. Ήμουν σχεδόν σε σημείο της αυτοκτονίας», λέει η Τζούλια. Στην πορεία η γυναίκα κατάφερε να πάρει τη ζωή και πάλι στο χέρια της, ωστόσο ένα χρόνο μετά η κατάστασή της επιδεινώθηκε, με αφορμή κάποιες συνεδρίες που έχασε.

Σήμερα, η Τζούλια Αμπντουλάχ ξαναχαμογελά με αυτοπεποίθηση, έχοντας επανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της.



Πηγή: katara.gr