English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις




Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (7)
Στις μέρες μας οι ρυθμοί ζωής είναι πολύ έντονοι και κυριαρχεί το άγχος και το στρες. Οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με τις δουλειές τους και έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για να περάσουν με τις οικογένειες τους και να ασχοληθούν με τα χόμπι τους.
Αυτό το άγχος όμως δεν βοηθάει την ψυχολογία και την υγεία, με αποτέλεσμα ο κόσμος να υποκύπτει σε αρρώστιες και να μην ζει πολλά χρόνια. Σύμφωνα με έρευνες όμως υπάρχουν μερικές περιοχές, στις οποίες οι κάτοικοι ζουν πολλα χρόνια.
Για να δούμε λοιπόν ποιες είναι οι 10 αυτές χώρες…
10. Ιταλία- Μέσος όρος ζωής: 81,86 χρόνια
Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (1)
Η μακροζωία στην Ιταλία οφείλεται στο μεσογειακό τρόπο ζωής των κατοίκων, καθώς το ελαιόλαδο και το κόκκινο κρασί, τα οποία πρωταγωνιστούν στη μαγειρική τους, περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία καταπολεμούν την χοληστερίνη και βοηθούν στην ορθή λειτουργία του καρδιαγγειακόυ συστήματος.
9. Αυστραλία- Μέσος όρος ζωής: 81,9 χρόνια
Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (2)
Η μακροζωία στην Αυστραλία οφείλεται στα μικρά ποσοστά καπνιστών και υπέρβαρων. Οι Αυστραλοί φημίζονται για την αγάπη τους για τα αθλήματα και για το σύστημα υγείας τους, το οποίο εξυπηρετεί όλο τον κόσμο ανεξαρτήτως εισοδήματος.
8. Χονγκ Κονγκ- Μέσος όρος ζωής: 82,12 χρόνια
Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (3)
Η μακροζωία των Κινέζων οφείλεται στη δίαιτα τους, που περιλαμβάνει ρύζι, λαχανικά με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν ελάχιστοι ασθένειες, όπως διαβήτη.
7. Γκέρνζι (Guernsey)- Μέσος όρος ζωής: 82,24 χρόνια
Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (4)
Στo μικρό, ανεξάρτητο αυτό νησί που βρίσκεται κοντά στην Μεγάλη Βρετανία οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι πλούσιοι λόγω των χαμηλών φόρων και των υψηλών μισθών. Επομένως μπορούν να έχουν την καλύτερη ιατρική περίθαλψη.
6. Ανδόρα: 82,5 χρόνια
Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (5)
Η χώρα αυτή, που βρίσκεται ανάμεσα στη Γαλλία και την Ισπανία, προωθεί ένα υγιεινό και αθλητικό τρόπο ζωής. Οι κάτοικοι έχουν πρόσβαση σε μονοπάτια πεζοπορίας και πίστες του σκι και υπάρχουν πολλά πάρκα, στα οποία παίζουν ποδόσφαιρο και ράγκμπι.
5. Σαν Μαρίνο: 83,07xρόνια
Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (6)
Στη μικρή αυτή χώρα, σημαντικό ρόλο παίζουν τα λεφτά. Η χώρα επενδύει στις τραπεζικές του επιχειρήσεις και στο τουρισμό του, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι να έχουν δουλειές γραφείου και λιγότερο άγχος.
4. Σιγκαπούρη: 83,75 χρόνια
Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (7)
Η μακροζωία στη περιοχή αυτή οφείλεται στην δίαιτα και στο καθαρό περιβάλλον. Η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης επιβάλλει σκληρά μέτρα για την διατήρηση της καθαριότητας και κατά του καπνίσματος.
3. Ιαπωνία: 83,91 χρόνια
Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (8)
Οι Ιάπωνες ζουν περισσότερα χρόνια λόγω της υγιεινής δίαιτας τους, που βασίζεται στο ρύζι και το ψάρι, το οποίο περιέχει Omega 3 που περιορίζει το κίνδυνο εγκεφαλικών και εμφραγμάτων. Οι Ιάπωνες επίσης προτιμούν το περπάτημα και δεν τρώνε υπερβολικές ποσότητες φαγητού.
2. Μακάο: 84,43 χρόνια
Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (9)
Η μακροζωία της περιοχής αυτής οφείλεται στην οικονομία της. Τα κέρδη της προέρχονται από τα τυχερά παιχνίδια και το 70% των εσόδων προσφέρει η κυβέρνηση στο δημόσιο σύστημα υγείας.
1. Μονακό: 89,68 χρόνια
Τα δέκα καλύτερα μέρη για να ζεις (10)
Η μακροζωία του Μονακό οφείλεται στο οργανωμένο δημόσιο σύστημα υγείας, στην οικονομία του αλλά και στον χαλαρό τρόπο ζωής του.


Πηγή: newsbeast.gr