English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Διακοπές σε δεντρόσπιτο στη Σουηδία!



 

Αν το ανεκπλήρωτο παιδικό σας όνειρο ήταν να αποκτήσετε ένα σπιτάκι πάνω σε δέντρο, αλλά δεν τα καταφέρατε ποτέ, ζώντας σε μια χώρα όπου τα δάση -ειδικά στις πόλεις- αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, τώρα μπορείτε να το πραγματοποιήσετε, μένοντας έστω για λίγο σε μια τέτοια κατοικία.


Με την προϋπόθεση βέβαια να ταξιδέψετε μέχρι το μακρινό και παγωμένο Χάραντς. Ενα χωριό της Σουηδίας, σε απόσταση μόλις εξήντα χιλιομέτρων από τον Αρκτικό Κύκλο.

Εκεί, το ερχόμενο Σάββατο ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό το πολυτελές «TreeHotel». Ενα νέο, πρωτοποριακό, σχεδόν παραμυθένιο ξενοδοχείο, που προς το παρόν διαθέτει τέσσερα σπίτια-δωμάτια, φτιαγμένα πάνω στα δέντρα. Καθένα διαθέτει τον δικό του «χαρακτήρα».



Πρόκειται για την «Καμπίνα», τον «Μπλε κώνο», τη «Φωλιά» και τον «Κύβο με τους καθρέφτες». Οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν booking σε εκείνο που πιστεύουν ότι ταιριάζει καλύτερα στον χαρακτήρα τους.

«Στόχος μας είναι μέσα σε πέντε χρόνια το ξενοδοχείο μας να διαθέτει 24 διαφορετικά δωμάτια, 24 διαφορετικών στιλ» δήλωσε ο ένας εκ των ιδιοκτητών του «TreeHotel», Κεντ Λίντβαλ, εξηγώντας πως μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα και τα σπιτάκια «UFO» και «Δωμάτιο με Θέα» που ήδη βρίσκονται υπό κατασκευή.


Μιλώντας ειδικά για τον «Κύβο με τους καθρέφτες», ο Κεντ Λίντβαλ τόνισε πως είναι κατασκευασμένος πάνω σε ένα δέντρο, σε ύψος που αγγίζει τα τέσσερα μέτρα από το έδαφος. «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κτίσμα» λέει και προσθέτει ότι η κατασκευαστική ιδιαιτερότητά του είναι ότι οι καθρέφτες επιτρέπουν σε όσους διαμένουν μέσα να απολαμβάνουν τις αντανακλάσεις από οτιδήποτε κινείται ή βρίσκεται έξω από αυτό και πάνω στους τοίχους του!»


Την ίδια στιγμή ο Κεντ Λίντβαλ, που μαζί με τη σύζυγό του συνέλαβε την ιδέα για τη δημιουργία του πρωτοποριακού «TreeHotel», διευκρινίζει ακόμη πως «ό,τι κάναμε, έγινε με γνώμονα την προστασία του δάσους και του περιβάλλοντος». Οσο για τις τιμές, η εμπειρία της διαμονής στον «Κύβο με τους καθρέφτες» -που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τέσσερα άτομα- κοστίζει 555,50 δολάρια για μία νύχτα.


flights