English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η ταλαντούχα κ. Κριστίν Λαγκάρντ


Η ταλαντούχα κ. Κριστίν Λαγκάρντ

Η μοίρα της Κριστίν Λαγκάρντ έμελλε να συνδεθεί με την τύχη μίας ολόκληρης χώρας: της Ελλάδας. Οι χειρισμοί της ισχυρής γαλλίδας πολιτικού έχουν άμεσο αντίκτυπο στο πώς θα διαμορφωθεί η επόμενη ημέρα για τη χώρα μας.

Ποια είναι όμως η κ. Κριστίν Λαγκάρντ και… από τι είναι φτιαγμένη;
Η πορεία της στην πολιτική, της έχει χαρίσει πολλές στιγμές ευτυχίας και υπερηφάνειας.
Υπήρξε από τις πιο διάσημες δικηγόρους της Γαλλίας και η πρώτη γυναίκα που μπήκε επικεφαλής της διεθνούς νομικής φίρμας Baker & McKenzie, πέρασε από πολλά υπουργικά πόστα (το 2009 βγήκε καλύτερη γυναίκα υπουργός της Ευρωζώνης), ήταν η πρώτη γυναίκα που ανέλαβε τα ηνία του ΔΝΤ (στις 5 Ιουλίου του 2011), ενώ διάσημος δημοσιογράφος του BBC έχει πει για εκείνη ότι είναι από τους πιο γοητευτικούς πολιτικούς του κόσμου.
Η Κριστίν Λαγκάρντ γεννήθηκε Πρωτοχρονιά του 1956 και το πραγματικό της επώνυμο είναι Λαλουέτ. Ο πατέρας της, καθηγητής Αγγλικών στο πανεπιστήμιο και η μητέρα της, δασκάλα Λατινικών, προσπάθησαν να μεγαλώσουν με τον καλύτερο τρόπο το κορίτσι τους. Η δουλειά τους ήταν δύσκολη, αφενός γιατί οι ίδιοι ήταν απαιτητικοί ως άνθρωποι και αφετέρου γιατί ήρθαν μετά άλλα τρία αγόρια στην οικογένεια. Ήταν η μοίρα της Κριστίν από τότε να περιστοιχίζεται συνεχώς από άντρες…
Οι γονείς της θέλησαν να τη μυήσουν από μικρή στην αγγλική λογοτεχνία, ενώ η ίδια θαύμαζε τον Τζέφερσον και τον Λίνκολν. Η αγάπη της για τα γράμματα έπρεπε ωστόσο πάντα να συμβαδίζει με τη λατρεία που είχε για τον αθλητισμό. Γενικώς η μικρή Κριστίν ήταν πάντα ένα αγοροκόριτσο, ενώ στην εφηβεία της έφτασε να γίνει μέλος της εθνικής ομάδας συγχρονισμένης κολύμβησης της Γαλλίας.
Η Κριστίν πήρε το μπακαλορεά το 1974 και πήγε με υποτροφία σε σχολείο θηλέων στο Maryland των ΗΠΑ. Εκεί βρέθηκε σε ένα σημαντικό πόστο, προάγγελο των θέσεων που θα κατακτούσε στη συνέχεια… Τα γαλλικά της τη βοήθησαν να πιάσει δουλειά στο Καπιτόλιο στο πλευρό του εκπροσώπου William Cohen για να τον βοηθήσει στις επαφές του με Γάλλους στην υπόθεση Watergate!
Μετά επέστρεψε στα πάτρια εδάφη τελείωσε τη Νομική στο Παρίσι και πήρε Μάστερ στα Αγγλικά και στο Εργατικό Δίκαιο.
Η προσωπική της ζωή δυστυχώς δεν ήταν ανέφελη...
Παντρεύτηκε πρώτη φορά το 1982 με τον οικονομικό αναλυτή Wilfred Lagarde. Μαζί του έκανε δύο γιους, τον Pierre-Henri Lagarde (το 1986) και τον Thomas Lagarde (το 1988), αλλά ο γάμος έληξε άδοξα και άσχημα έπειτα από δέκα χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Λαγκάρντ δεν επιτρέπει στις βιογραφίες που εγκρίνει να αναφέρεται κάτι για τον πρώτο της σύζυγο, κράτησε όμως από εκείνον το επώνυμο.
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει και τον δεύτερο σύζυγό της τον βρετανό επιχειρηματία Eachran Gilmour, καθώς ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά γι αυτόν. Τα τελευταία χρόνια πάντως η Λαγκάρντ (από το 2006) ζει ευτυχισμένη στο πλευρό του επιχειρηματία Xavier Giocanti από τη Μασσαλία. Όποτε οι δυο τους βρίσκουν χρόνο, πηγαίνουν για scuba diving στη Μεσόγειο!
Η Λαγκάρντ είναι vegetarian και πίνει σπάνια αλκοόλ. Λατρεύει το γυμναστήριο, την ποδηλασία και την κολύμβηση. Το στυλ της θεωρείται μοναδικό και γι αυτό έχει γίνει θέμα πολλές φορές σε περιοδικά μόδας. Έγινε ηρωίδα ακόμα και στην τηλεοπτική σειρά «Too Big to Fail» το 2011 και την υποδύθηκε η ηθοποιός Laila Robins.

ProtoThema